SiS GD invigde nya standardavdelningar

SiS nya generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark och Folåsas institutionschef Peter Håkansson klipper banden vid invigningen på Folåsa ungdomshem.

Intresset var stort när SiS GD Elisabets Åbjörnsson Hollmark invigde två nya avdelningar på Folåsa ungdomshem. 16 nya platser är ett välkommet tillskott.

Med de nya avdelningarna ökar Folåsas kapacitet till 38 platser fördelade på en akutavdelning, två behandlingsavdelningar för flickor och två för pojkar.

Basketplan på en av Folåsas nya standardavdelningar.

– Det är otroligt viktigt för en myndighet som SiS att ha en ordnad lokalförsörjning. Dels för att erbjuda en trygg och säker arbetsmiljö för våra medarbetare. Dels för att verkligen kunna vara en plats för förändring för de som placeras hos oss, säger generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark.

Folåsas två nya avdelningar ingår i det standardkoncept som ger förenklad process för bygglov och byggnation. Ett stort antal SiS-medarbetare och Centrum för vårdens arkitektur vid Chalmers tekniska högskola har medverkat i utvecklingen.

– Vi behöver lokaler med flexibilitet och det får vi genom standardavdelningarna. Då kan vi enklare anpassa vår verksamhet till det som sker i vår omvärld, säger Elisabet Åbjörnsson Hollmark.

Efterfrågan på SiS tjänster har under lång tid varit stor och det byggs både på ungdomshem och LVM-hem. Under våren 2019 har SiS tagit 48 nya boenderum i bruk. Under hösten och vintern tillkommer ytterligare 64 rum. På flera ungdomshem pågår även byggnation av SiS nya standardskola som ett viktigt bidrag till undervisningen.

Nyhet,

Dela sidan med andra