Vi placerar cookies på din dator för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om cookies och personuppgifter.

Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Publikationer

SiS-rapporter med gult omslag mot en orange vägg

I  SiS uppdrag ingår att svara för metodutveckling, forskning, uppföljning av vårdresultat och utvecklingsarbete inom sitt verksamhetsområde.

Vi satsar varje år cirka 20 miljoner kronor på forskning och utveckling. Det är fristående forskare vid universitet och högskolor som bedriver forskningen. SiS publicerar resultaten i form av rapporter med forsknings- och uppföljningsresultat. Utvecklingsarbetet sker huvudsakligen på våra institutioner och leds oftast av en vetenskaplig ledare med relevant akademisk kompetens.

Beställ rapporter i webbshopen

Du kan beställa eller ladda ner rapporter i serien Institutionsvård i fokus i vår webbshop. Där finns också rapporter i våra tidigare rapportserier. I webbshopen hittar du också utbildningsmaterial som SiS har publicerat. Länk till webbshopen hittar du till höger på sidan.

Rapportserien Institutionsvård i fokus

Rapportserien Institutionsvård i fokus omfattar såväl sammanställningar, statistik, redovisningar och utvärderingar som forskningspublikationer.

Tidigare rapportserier

Resultat från tidigare forskning finns i två rapportserier, en forskningsserie och serien SiS följer upp och utvecklar.

  • Forskningsserien innehåller resultat från SiS-finansierade forskningsprojekt.
  • SiS följer upp och utvecklar innehåller resultat från utvecklingsprojekt och särskilda uppföljningar och utvärderingar.

Resultaten av institutionernas utvecklingsprojekt presenterade vi tidigare i serien Allmänna rapporter. Dessa rapporter kan du ladda ner under länk till höger.