Fritagning på SiS ungdomshem Ljungbacken

Strax efter klockan 20 måndag kväll skedde en fritagning på ungdomshem Ljungbacken utanför Uddevalla. Ungdomen, som är placerad enligt LVU, har fått hjälp utifrån av två maskerade personer som har kört fram till institutionsområdet med en bil. De har sedan krävt att ungdomen ska följa med dem.

– SiS bedömning initialt är att våra medarbetare har agerat på ett bra och korrekt sätt i samband med fritagningen. Institutionschef och ledningsberedskap finns på plats på Ljungbacken och erbjuder stöd. Den medarbetare som vid fritagningen befann sig närmast ungdomen är fysiskt oskadd och mår under omständigheterna bra, säger Christer Johansson, säkerhetsdirektör vid SiS.

Polis har varit på plats på Ljungbacken och situationen på ungdomshemmet är sent under måndagskvällen att betrakta som kontrollerad och lugn. Fritagningen är nu ett polisiärt ärende och ungdomen eftersöks.

Det finns obekräftade uppgifter om att någon typ av vapenliknande föremål har använts i samband med fritagningen. Händelsen kommer att utredas internt av SiS säkerhetsavdelning parallellt med polisens brottsutredning.

 

Pressförfrågningar hänvisas till SiS presstjänst under tisdagen.

 

Kontakt

SiS presstjänst

Åsa Hedin, kommunikationsdirektör vid SiS 010-453 40 59

Christer Johansson, säkerhetsdirektör vid SiS 010-453 43 93

Nyhet,

Dela sidan med andra