Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Utbildningsministern besökte SiS skola

Utbildningsminister Anna Ekström träffade i förra veckan elever och lärare på SiS ungdomshem Ryds brunn. Det var första gången en utbildningsminister besökte skolan inom SiS.

– Jag är mycket imponerad av att man lyckats fånga upp killarna från mycket besvärliga bakgrunder, säger Anna Ekström.

Utbildningsminister Anna Ekström träffade bland annat lärarna Rasim Kujovic,  Lars Rehnberg , Viktor Andersson och Karin Haagen.

Ryds brunn handlade besöket om att få inblick i, och kunskap om, lärares och elevers förutsättningar och situation. SiS skola och Ryds brunn har lyckas bra trots stora utmaningar och svåra förutsättningar. Här finns en trygg miljö med studiero för alla elever.

– SiS skolverksamhet är en liten verksamhet och många gånger okänd. Det har visat sig att vi ibland glöms bort i stora skolsatsningar, säger Torsten Wetterqvist, rektor på Ryds brunn.

Den pedagogiska relationen avgörande

På SiS skola är den pedagogiska relationen med eleven avgörande för ett lyckat resultat. Det kan handla om att eleven under tidigare skolgång misslyckats och inte har förtroende för lärare. Systematiskt kvalitetsarbete, vision och driv är något som SiS kan lära ut till andra skolor.

– Vi ger aldrig upp, vi ska lyckas med varenda elev, säger Daniel Eskilson, utvecklingsstrateg SiS skola.

Besöket var en del i utbildningsminister Anna Ekström kunskapsresa. Hon besöker olika skolor i Sveriges för att praktisera som lärare, och för att träffa lärare och elever.

Nyhet,