Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Sveriges modernaste ungdomshem invigt

Torsdag 20 februari invigdes nybygget av SiS ungdomshem Hässleholm, Sveriges modernaste ungdomshem. Efter ceremonin var det Öppet hus för socialtjänst, BUP och allmänheten.

Institutionschef Sverker Göransson och SiS generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark klippte invigningbandet för nyggbyggnationen av SiS ungdomshem Hässleholm.

Intresset har varit stort för det största byggprojektet i SiS historia och i torsdags var det äntligen dags för invigning. Generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark klippte med stolthet invigningsbandet.

– SiS ska ha bra miljöer att arbeta i och här har vi lyckats! Det krävs enorm kraft och energi för att jobba hos oss och vårdmiljön är central för att SiS ska vara en plats för förändring, sa Elisabet Åbjörnsson Hollmark.

Den nya byggnaden förenar många tankar om utveckling av vårdmiljön. De långa korridorerna med boenderum är borta. I stället är alla grupperade runt avdelningens gemensamma yta. Flera stora innegårdar utgör utemiljö och själva byggnaden blir skalskydd runt dem.

Ny innergård på SiS ungdomshem Hässleholm.

– Skolan har fått en central placering i huset och det är bra tänkt att alla olika medarbetare samlas i och runt skolan, sa Elisabet Åbjörnsson Hollmark.

Det var många som skulle tackas för sina insatser. Institutionschef Sverker Göransson valde ett lite ovanligt grepp.

– Jag vill börja med att tacka samhället som låter oss satsa i den här omfattningen på de allra mest utsatta.

Efter själva invigningen bjöd ungdomshemmet in till Öppet hus för socialtjänst, BUP, andra samarbetspartners och allmänheten. Intresset var enormt och uppskattningsvis femhundra personer slöt upp för att få en unik titt på Sveriges modernaste ungdomshem.

Många passade även på att kika in i SiS utställningstrailer, som hade smygpremiär utanför ungdomshemmet.

Med nybyggnaden kommer SiS ungdomshem Hässleholm ha tredubblat sin kapacitet och ha totalt 40 platser.

Nyhet,