Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

SiS riktar kampanj till servicebranschen

Många inom servicenäringen riskerar att förlora sina jobb på grund av covid-19. Samtidigt har SiS ett stort behov av personal. Nu går vi ut i en riktad kampanj och erbjuder vikariat på SiS institutioner.

”Du kommer från en bransch där möten med människor står i fokus”. Så inleder SiS den annons som är riktad till de många människor som nu ser sina arbeten inom hotell, restaurang och andra servicebranscher hotas på grund följderna av coronaviruset covid-19.

Kampanjen i tryckt press och digitala medier har som mål att locka de med rätt utbildning i den aktuella gruppen att kontakta ungdomshem och LVM-hem i sin närmiljö. I en stor och gemensam annons finns kontaktpersoner till våra institutioner runt om i landet. Alla är intresserade av att ge lämpliga personer timvikariat eller sommarvikariat som behandlingsassistenter.

–Vi vill självklart ställa upp och hjälpa människor som drabbas så hårt just nu. Samtidigt får vi själva en chans att hitta bra medarbetare som är vana att bygga relationer, jobba i team och ta ansvar, säger SiS HR-direktör Katarina Tillgren.

Katarina Tillgren, HR-direktör, SiS.

Hon betonar att de nya SiS-medarbetarna naturligtvis kommer att arbeta tillsammans med utbildade kollegor och att kraven för anställning är samma som vid vanlig rekrytering av tim- och sommarvikarier.

Skillnaden är att SiS nu vill göra det så lätt som möjligt för människor i just den hotade servicenäringen att hitta oss som en ny och möjlig arbetsgivare. Både genom annonskampanjer och genom att vi vänder oss direkt till vissa företag och organisationer.

– Det känns bra att vi som en stor myndighet med ett viktigt uppdrag kan göra en insats på det här sättet, säger Katarina Tillgren. 

Läs mer om kampanjen och sök jobb hos SiS

Nyhet,