Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Premiär för SiS trailerturné

Den 3 mars inleddes SiS trailerturné för kampanjen ”Det gäller livet” på Stortorget i Malmö. Under våren ska turnén besöka drygt 15 orter över hela Sverige och sprida information om SiS till både jobbsökande och allmänheten.

Birgitta Hedman och Annika Skoog, som är projektledare för ”Det gäller livet”, berättar att turnén kommer att besöka orter som ligger nära SiS institutioner eller yrkeshögskolor och universitet.

På premiärdagen kunde utställningstrailerns besökare bland annat ta del av en föreläsning om hur ungas grova brottslighet kan motverkas. Föreläsningen hölls av Catrine Kaunitz, utredare från SiS HK.

VR-filmer visar SiS-avdelningar

I trailern får besökarna också möjlighet att ”kika in” på en avdelning på SiS särskilda ungdomshem eller LVM-hem, genom att titta på SiS VR-filmer i 3D-glasögon.

Birgitta Hedman konstaterar att vissa besökare är kritiska till SiS till en början men att de ofta ändrar sig till att bli positiva när de får mer information om SiS verksamhet.

– Det känns jättebra att kunna ändra någons uppfattning till att förstå hur viktigt SiS uppdrag är. Det visar att det är betydelsefullt att bemöta allmänheten med en öppen dialog.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring smittspridningen av coronaviruset covid-19 är SiS trailerturné tillfälligt inställd

 

Nyhet,