Succé för SiS ADHD-seminarium

Det var mer än fullsatt när SiS inledde sin seminarieserie på Barnrättstorget i Almedalen. Psykologerna Jonas Larsson och David Söderman från Rebecka ungdomshem presenterade boken ADHD i vardagen och alla besökare kom faktiskt inte in i föreläsningssalen.

– Det är viktigt att vi delar med oss av kunskap som kan användas även utanför SiS. Vårt sätt att arbeta med ungdomar med ADHD kan ganska lätt överföras till exempelvis skolan utanför SiS, säger Jonas Larsson.

– Det är konkret och lättillgängligt, något man kan ta med sig hem, säger David Söderman.

Det stora intresset för SiS seminarium vittnar om ett sug efter kunskap. Jonas och David från Rebecka inledde med en enkel introduktion till ADHD och fortsatte med en praktisk genomgång av de handfasta tips boken "ADHD i vardagen" ger.

SiS medverkar för fjärde året på Barnrättstorget som arrangeras av Barnombudsmannen och Stiftelsen Allmänna Barnhuset. På Barnrättstorget samlas myndigheter och organisationer för att sätta fokus på barns särskilda förutsättningar. Barn- och äldreminister Åsa Regnér förrättade invigningen i år. Under veckan genomförs ett 50-tal evenemang.

Nyhet,

Dela sidan med andra