Ny avdelning på Ljungaskog i Örkelljunga

Nyligen invigde SiS ungdomshem Ljungaskog sin nya akut- och utredningsavdelning Solbacken. Ett välkommet tillskott som är en del i SiS satsning på att öka antalet platser.

Den nya avdelningen är ett välkommet tillskott och generaldirektör Kent Ehliasson var glad över att äntligen kunna klippa det blågula invigningsbandet.

Nya avdelningen Solbacken får tio platser och så småningom öppnar ytterligare fem platser i de lokaler som finns sedan tidigare. Utökningen gör att institutionen nyanställer uppemot 20 personer.

Migrationsverkets gamla lokaler
Ljungaskogs institutionschef, Patrik Jansson, berättar att den nya avdelningen ligger i lokaler som tidigare använts av Migrationsverket, men som stått tomma ett tag.

– Det är trettio år sedan det senast gjordes några större ombyggnader så det här är efterlängtat, säger han.

– Nu är vi inne i en expansiv fas med nytt centralkök och idrottshall. Dessutom får hela institutionsområdet en ny infrastruktur med nya avgränsningar. Snart hoppas vi också kunna påbörja en ny skolbyggnad.

Byggstart för nya standardavdelningar i höst
Satsningen på SiS ungdomshem Ljungaskog är en del i SiS kapacitetsprojekt som ska öka antalet vårdplatser. Under hösten börjar arbetet med att bygga de två första standardavdelningarna på ungdomshemmen Folåsa och Ljungbacken, och under det närmaste året blir det byggstart för omkring 90 nya platser.

Nyhet,

Dela sidan med andra