Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Träffa SiS-lärare på Pedagogdagen i Uppsala

SiS ungdomshem Bärby deltar på Pedagogdagen, en dag för alla lärarstudenter vid Uppsala universitet. I Bärbys monter berättar ungdomshemmets lärare om hur det är att arbeta som lärare på SiS-institution.

Pedagogdagen är ett återkommande evenemang för alla lärarstudenter vid Uppsala universitet. Dagen innehåller föreläsningar och en utställning där företag och organisationer berättar om sin verksamhet.

– För oss inom SiS skola är det viktigt att finnas med i sammanhang där vi träffar blivande lärare och kan berätta om hur det är att arbeta med tvångsomhändertagna ungdomar på institution. Vi hoppas att studenterna ska bli intresserade av att jobba hos oss, säger Anna Lundgren, rektor för skolan på SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala.

"En utmaning – men man kan göra skillnad"

– Att vara lärare inom SiS är en utmaning eftersom vi möter ungdomar som ofta har dåliga erfarenheter av skolan. Våra elever har olika behov och förutsättningar och befinner sig på olika utbildningsnivåer. De vill ha hjälp med sin skolgång och som lärare känner man att man kan göra stor skillnad. De flesta eleverna är väldigt nöjda med den hjälp de får i skolan.

Sommarjobba som behandlingsassistent

Med i montern finns också en avdelningsföreståndare från Bärby för att informera om att intresserade lärarstudenter kan få timanställning som behandlingsassistent på undervisningsfria dagar under terminerna och på loven.

Pedagogdagen hålls den 18 februari klockan 10.00–16.00 i Blåsenhus, von Kraemers allé 1A i Uppsala.

Nyhet,