Pressinbjudan: SiS öppnar nytt ungdomshem i Södertälje

Nu öppnar Statens institutionsstyrelses särskilda ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje. Media inbjuds till pressvisning måndag 14 september klockan 14.00.

Inledningsvis kommer Tysslinge att ha två akutavdelningar för pojkar. Institutionen är den enda för pojkar i Stockholms län. Anläggningen har goda expansionsmöjligheter.

Media är välkomna till en pressvisning. Tysslinges ledning och personal finns på plats. Även socialtjänsterna från kommunerna i Stockholms län är inbjudna.

Tid: Måndag 14 september klockan 14.00..

Plats: Tysslinge (tidigare Hågaanstalten), 5 km öster om Morabergs trafikplats längs väg 225.

Pressmeddelande,

Kontakt

Stefan Hell Fröding
pressekreterare
Telefon direkt: 010-453 40 90

stefan.hellfroding@stat-inst.se

Fakta

Statens institutionsstyrelse, SiS är en statlig myndighet som bedriver tvångsvård, utredning och behandling. Varje år tar SiS emot cirka 1 000 ungdomar mellan 12 och 21 år med beteendestörningar och allvarliga sociala problem och 1 000 personer över 18 år med livshotande missbruk. Vården bedrivs vid 24 särskilda ungdomshem och 11 LVM-hem över hela landet. SiS ansvarar också för ungdomar som dömts till sluten ungdomsvård. SiS erbjuder individuell behandling och vården är differentierad utifrån olika gruppers särskilda behov. SiS är också huvudman för skolan som har en central roll i ungdomsvården. En viktig del i SiS uppdrag är också att utvärdera resultaten av vården, utveckla metoderna och initiera forskning på området. Chef för SiS är generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark.