Ny chef på SiS ungdomshem Fagared

Marcus Lindberg heter den nya institutionschefen på SiS ungdomshem Fagared. Han har arbetat både inom ungdomsvård och inom missbruksvård under sina år på SiS. Skolan ser Marcus Lindberg som en framgångsfaktor för SiS ungdomar och något han kommer att prioritera som chef.

Marcus Lindberg har en bakgrund som socialsekreterare, vårdenhetschef på Säters sjukhus och enhetschef i Ludvika kommun. Till SiS kom han för åtta år sedan, då som biträdande institutionschef på ett LVM-hem. Närmast kommer han från en tjänst som biträdande institutionschef på ett ungdomshem.

Fagared tar emot pojkar i åldrarna 15-20 år med psykosociala problem för utredning och behandling. Ungdomarna är tvångsomhändertagna av socialtjänsten eller dömda till sluten ungdomsvård.

- Mina olika erfarenheter som chef inom SiS och hos andra huvudmän och vårdgivare ger mig en bred kunskapsbas att utgår ifrån i mitt arbete som institutionschef på Fagar, säger Marcus Lindberg.

Fagared är "en bra institution som jobbat strukturerat och framåtsyftande" och Lindberg ser mycket gott att förvalta i sin nya roll som institutionschef. Ett område han särskilt kommer att fokusera på är uppföljning av vård- och behandlingsinsatser.

Marcus Lindberg vill vara med och fortsätta utveckla skolverksamheten på Fagared. Forskning visar att kunskap, med en fullgjord skolgång, är en av de allra viktigaste framgångsfaktorerna för att det ska gå bra för den målgrupp som SIS ungdomar utgör.

Pressmeddelande,

Kontakt

Stefan Hell Fröding
pressekreterare
Telefon direkt: 010-453 40 90

stefan.hellfroding@stat-inst.se

Fakta

Dela sidan med andra