Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Bärby söker behandlingspedagoger till avdelning för ungdomar med särskilda behov

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

För en behandlingspedagog är uppdraget att medverka till att ungdomen får den trygghet, säkerhet, vård och behandling som hen behöver. Som behandlingspedagog arbetar man med kontaktmannaskap, bidrar aktivt till att behandlingsplaner fullföljs och dokumenterar enligt riktlinjer. Befattningen ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Arbetet som behandlingspedagog handlar också om att medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen flyter på som allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning med mera.

Kvalifikationer

KRAV: • Vi söker dig som har lägst examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. • Du har god svenska i tal och skrift. • B-körkort är ett krav. Vi söker dig med motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund: En plats för förändring. Du har förmåga att: - skapa engagemang och delaktighet - bygga relationer och arbeta processinriktat med behandlings- och förändringsarbete - samverka med andra - behålla lugnet i stressiga situationer. Du har en god kommunikativ förmåga och du är relationsskapande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. MERITERANDE: Erfarenhet av arbete inom tvångsvård inom psykiatrin, rättspsykiatrin, kriminalvård, barn- och ungdomspsykiatrin och/eller arbete med DBT, impulskontrollträning, missbruk och neuropsykiatrisk färdighetsträning är meriterande. Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med ungdomar som har trauma- och psykosproblematik; NPF; personlighetsstörningar; självskadebeteende eller utåtagerande beteende ses som meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kommer att tillämpas. Arbetsgivaren begär utdrag ur polismyndighetens misstanke- och brottsregister innan anställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-09-04 Referensnummer: 2.9.1-4819-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 12 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Nadja Seyer
Bitr. Institutionschef
010-453 32 56
Salomon Hagos
ST/OFR
010-453 22 40

Maria Tellberg
Tf avdelningsföreståndare
010-453 22 21
Elin Lundgren Kjettselberg
Saco-S
010-453 22 34

Shadi Shiek Khalil
Seko
010-453 23 41Övrigt

Övrigt: INFORMATION OM DEN AVDELNING SOM VI SÖKER MEDARBETARE TILL: Utifrån identifiering av målgrupper hos SiS utvecklas just nu ett sedan tidigare implementerat koncept avseende lokalers utformning, miljö och behandlingsinnehåll. Syftet är att på bästa sätt möta målgruppers olika psykiatriska behov utifrån individens förmåga och mottaglighet på ett etiskt och professionellt sätt. På Bärby kommer en tidigare avdelning för ungdomar med särskilda behov att återöppnas under hösten med nya arbetssätt och behandlingsinnehåll för målgruppen. Målgruppen är ungdomar och klienter som innehar olika nivåer av psykiatriska diagnoser parallellt med personlighetsproblematik och utagerat beteende. Genom ökad psykologisk och psykiatrisk erfarenhet och kompetens hos medarbetarna tar SiS nu ett helhetsgrepp i vården och arbetet med dessa ungdomar och klienter. REKRYTERINGSINFORMATION: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Sista ansökningsdag är den 4 september 2022. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här