Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent/socialpedagog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Klarälvsgården söker nu en behandlingsassistent till vår öppna avdelning. Du kommer ingå i vårt team av behandlare som jobbar med ungdomarna både enskilt och i grupp. Som behandlingsassistent är du delaktig i behandlingsarbetet och tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild med ansvar för att skapa en stabil och trygg miljö för de placerade ungdomarna. Klarälvsgården är inne i ett spännande utvecklingsskede där vi hoppas att du kommer bidra med din erfarenhet och kompetens. I arbetet ingår dokumentation. Körkort är ett krav.

Kvalifikationer

Du behöver minst två års eftergymnasial behandlingsutbildning, högskoleutbildning är meriterande, du får gärna vara socionom eller ha annan utbildning arbetsgivaren finner likvärdigt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar i en utsatt livssituation. Viktigt är att du har lätt att etablera kontakt med människor och att du ser samverkan internt och externt som en naturligt och stimulerande del av ditt arbete. Vår målgrupp utgörs av ungdomar med olika typer av missbruk och kriminalitet. Det är värdefullt om du har erfarenhet av målgruppen och de svårigheter som ungdomarna kan ha såsom; kriminalitet, antisocialitet, våld i nära relationer. Du har en god förmåga att hålla struktur i en omväxlande och föränderlig miljö. Du behöver ha förmågan att snabbt analysera situationer och fatta beslut. Det är viktigt att du är lösningsorienterad och har en positiv inställning. Meriterande är arbetslivserfarenhet från institution. Du behöver ha en vana av att dokumentera och ha en god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning 6 månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-17 Referensnummer: A930075
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Kasim Cancarevic
Avdelningsföreståndare
010-4535623
Johan Collin
Behandlingsassistent, ST
010-4535621

Pia Gullarbergs
Behandlingsassistent SEKO
0104535600

Henrik Isgren
Lärare, SACO
010-4535626


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.