Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vikarierande behandlingsassistenter, Sävast

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården). Enheten i Kalix har SiS högsta säkerhetsklass och tar emot icke skolpliktiga pojkar, enligt LVU och LSU. Avdelningarna i Boden tar emot skolpliktiga flickor. Ungdomarna har psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu vikarier både för sommaren och även framleds under hösten. På enheten i Sävast möter du våra flickor i ålder 12-15 år och som behandlingsassistent har du ett livsviktigt uppdrag med fokus på omvårdnad och säkerhet. I ditt arbete kommer du att motivera ungdomar till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat. Vår vision är att vara en plats för förändring som genomsyras av engagemang, hög etik och ett förhållningssätt som självklart speglar våra värdeord - respekt, omtanke och tydlighet.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att skapa goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också förmåga att samarbeta med andra och förstår vikten av att följa våra riktlinjer och rutiner. Du har en personlig mognad, har gärna jobbat med människor tidigare, och körkort B. Bra att veta är att för en tillsvidareanställning som behandlingsassistent krävs gymnasieexamen och erfarenhet från arbete med människor. För de vikariat vi nu söker är detta dock inte krav. Inför anställning tas utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-03 Referensnummer: 2.9.1-3993-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Hans Westberg
Avdelningsföreståndare
010-4534831
Sven-Åke Andersson
Saco-S
010-4532023

Mattias Ström
Avdelningsföreståndare
010-4534841
Tomas Lundbäck
SEKO
010-4532000 vxl

Mikael Vuopio
OFR-ST
010-4534800Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här