Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Vemyra söker avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Vemyra utanför Sollefteå tar emot skolpliktiga flickor med psykosociala problem samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vill du bidra till förändring i en verksamhet som gäller livet? Sök då tjänsten som avdelningsföreståndare vid SiS ungdomshem Vemyra. Institutionen har tre avdelningar och vi söker nu en avdelningsföreståndare som gör vår trio komplett. Verksamheten har de senaste åren genomgått flera förändringar och du kommer att bli en del av en ny och utvecklingsinriktad ledningsgrupp, där även rektor och biträdande institutionschef ingår. Som avdelningsföreståndare är du direkt underställd institutionschefen. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att leda och fördela det dagliga arbetet på en av våra avdelningar. Du kommer att arbeta nära personalgruppen på avdelningen och leda/coacha dem i arbetet utifrån SiS riktlinjer. I arbetet ingår även samverkan med andra professioner, skolpersonal och hälso- och sjukvårdspersonal. Till din hjälp i det dagliga arbetet finns en behandlingssekreterare som i samverkan med dig planerar innehållet för respektive ungdom. Dokumentation och kvalitetsarbete är betydande delar av tjänsten. Du har ett delegerat ansvar för ungdomarna på avdelningen, personal inklusive arbetsmiljö och avdelningens budget. Till din hjälp finns olika administrativa funktioner. I tjänsten ingår chefsberedskap.

Kvalifikationer

Du ska: • ha akademisk grundexamen på minst 180 hp inom samhälls-, vård- eller beteendevetenskap. • ha 2 års dokumenterad chefserfarenhet inom socialt arbete • ha gedigen kunskap om socialt arbete, förvärvat genom arbete • ha erfarenhet av målgruppen • god samarbetsförmåga Du bör: • ha erfarenhet från institutionsvård • ha kunskap om behandlande insatser för ungdomar
Chefserfarenhet är ett krav och erfarenhet från institutionsvård är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-29 Referensnummer: 2.9.1-3187-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Fredrik Berglund
IC
0104533401
Henrik Isgren
Saco
010-4535626

Mika Erkkonen
Seko
010-453 52 12

Cecilia Norman
OFR/ST
0104535514


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här