Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Ekonomi- och Personaladministratör

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Ryds brunn tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär att du är stöd till cheferna främst i ekonomi- och personalfrågor men du måste vara beredd på att arbeta med all administration som förekommer på institutionen. De huvudsakliga arbetsuppgifterna inom ekonomiområdet är leverantörs- och kundfakturor, inköp, allmän bokföring, månadsavstämningar, delårs- och årsbokslut, hantering av kontanta medel, budgetering och uppföljning. Den huvudsakliga löneadministrationen sker hos Statens servicecenter, men vissa arbetsuppgifter inom personalområdet sker på institutionen. I arbetet ingår även arkivering, diarieföring, systemadministration, lägga upp användare och hantera lösenord.

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning med inriktning mot ekonomi eller motsvarande samt dokumenterad erfarenhet av liknade arbete under minst fem år. Det är meriterande med vidareutbildning på yrkeshögskola eller högskola med inriktning mot ekonomi eller personal eller annan relevant utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Tjänsten är på 50%. Tillträde efter överenskommelse. Provanställning kommer att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-08 Referensnummer: Dnr 4599-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lars Fredriksson
Institutionschef
010-4536901
Jessica Wickström
Beh.ass. SEKO
010-4536918

Camilla Larsson
Biträdande institutionschef
010-4536902
Åke Gummesson
Beh.ass SACO
010-4536918

Stefan Nyberg OFR

010-4536911Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta.