Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Statens institutionsstyrelse söker en verksamhetsutvecklare skola

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Myndigheten är indelad i ett huvudkontor och tre verksamhetsområden. Verksamhetsområde ungdomsvård norr omfattar tio institutioner (ungdomshem) i mellan- och norra Sverige. Verksamhetskontor för ungdomsvård norr är placerat i Uppsala och består utöver verksamhetsdirektören och verksamhetskontorschefen av ca tio personer inom områdena vård- och behandling, skola, hälso- och sjukvård, organisation, juridik, administration/registrator, ekonomi samt HR. Tillsammans ansvarar verksamhetskontoret för att planera och följa upp verksamheten inom hela verksamhetsområdet. SiS söker nu en verksamhetsutvecklare skola till Verksamhetsområde ungdomsvård norrs verksamhetskontor i Uppsala.

Arbetsbeskrivning

Inom SiS Ungdomsvård anordnas undervisning för inskrivna barn och ungdomar. Inom Ungdomsvård norr finns tio skolor med anställda rektorer och lärare. Verksamhetsutvecklare skola ansvarar för att stödja institutionscheferna och rektorerna vid institutionerna så att ungdomarnas rätt till god utbildning säkerställs. Verksamhetsutvecklare skola följer upp att skolverksamheten bedrivs i enlighet med skolförfattningarna. Vidare arbetar verksamhetsutvecklaren med implementering av beslut som fattas i myndighetens centrala ledning eller skolråd. I arbetet ingår utöver skolfrågor även uppföljningsarbete av institutionernas övriga verksamhet. Arbetet bedrivs såväl självständigt som i team med de andra verksamhetsutvecklare skola inom SiS, som är placerade vid verksamhetskontor söder i Göteborg och vid huvudkontoret i Stockholm. Samarbete sker även med övriga medarbetare på verksamhetskontoret. Verksamhetskontoret i Uppsala svarar för ungdomsinstitutionerna i det geografiska området från Linköping till Kalix varför anställningen medför en del resor både inom verksamhetsområdet, till andra verksamhetsområden och till huvudkontoret i Stockholm.

Kvalifikationer

Du ska ha: • fullgjord rektorsutbildning • erfarenhet av pedagogiskt ledningsansvar • god förmåga att utrycka dig i tal och skrift • god samarbetsförmåga Meriterande: • Erfarenhet av arbete med övergripande skolfrågor • Erfarenhet av mål- och resultatstyrning Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: 1 augusti 2020, eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-13 Referensnummer: 2.9.1-1829-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Helena Finér
Verksamhetskontorschef
010-453 43 17
Jenny Kingstedt
ST/OFR


Mika Erkkonen
SEKO
010-453 52 12

Henrik Isgren
Saco-S
010-453 56 26


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning kan tillämpas. Omfattning: Heltid. Tillträde: Enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 13 april 2020. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.