Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent natt, vikariat till SIS Ungdomshem Långanäs, avdelning Änglagården

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Avdelning Änglagården är en låsbar behandlingsavdelning med ungdomar som är placerad enligt LVU, för att bryta olika former av riskbeteenden. Avdelningen har plats för 7 ungdomar, flickor, i åldrarna 16-21 år och vårt arbete utgår från myndighetens värdeord; respekt, omtanke, tydlighet. Arbetet innebär omvårdnads-och motivationsarbete och vi söker nu dig som vill vara en del i vårt team och bidra till att skapa en trygg, säker och omvårdande miljö för våra ungdomar nattetid. Du kommer arbeta med att bygga trygga relationer och motivera ungdomar till nya och mindre destruktiva sätt att leva där du bidrar med trygghet och stabilitet för ungdomarna genom att vara en trygg förebild. Förutom det direkta behandlingsarbetet så ingår dokumentation, visitation och lokalvård av allmänna ytor och förberedelse av sysslor för dagpersonal i dina arbetsuppgifter. En annan viktig aspekt av arbetet är att skapa en struktur på avdelningen nattetid och bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Det kan komma att ingå i din roll som behandlingsassistent ett delegeringsförordnade för medicin. Körning för resor med ungdomar kan också komma att ingå. Tjänsten är ett vikariat på 66,67% med start snarast och till och med 220430. I samband med att du påbörjar din anställning kommer du genomgå ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha en fullgod gymnasieutbildning tillsammans med dokumenterad erfarenhet från arbete med människor i utsatta livssituationer, som exempelvis arbete inom psykiatri eller LSS-omsorg. Har du dessutom erfarenhet från missbruksvård eller dokumentation så är det en fördel. Det är också en krav att du har goda IT kunskaper samt att du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Även körkort är ett krav. För att lyckas i rollen hos oss bör du som söker vara lugn, trygg och stabil med god självinsikt och gott omdöme. Du fattar snabba beslut och agerar utifrån dessa genom att fokusera på rätt saker samtidigt som du har förmågan att agera lugnt i stressade situationer och förbli motiverad och effektiv trots eventuella bakslag. Vidare har du lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och förhållningssätt, där du ser möjligheterna i förändring. Du samarbetar väl med andra genom att lyssna och anpassa dig till situationen samtidigt som du löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har ett klart och välformulerat sätt att uttrycka dig på och du är duktig på att påverka och övertyga folk i din närhet. Vidare är du socialt utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang och skapar enkelt nya kontakter samt underhåller relationer. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar därför alla sökande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Deltid eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-24 Referensnummer: 2.9.1-5930-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Amra Heldic
Avdelningsföreståndare
010-453 36 41
Håkan Karlsson
OFR
010-453 36 00

Johan Samuelsson
Saco-S
010-453 36 00

Jimmy Johansson
Seko
010-453 36 00


Övrigt

Övrigt: