Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Stigby söker psykolog som vill skapa livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. Stigby har plats för 31 ungdomar och tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Vi är uppdelad på en akutavdelning fyra behandlingsavdelningar och vi har även en eftervårdsenhet i Jönköping.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomsvård öppnar nu succesivt avdelningar för mottagning och behovsbedömning (MBB). De nya avdelningarna ersätter den nuvarande akut- och utredningsverksamheten. Fördjupad information om mottagning- och bedömning finns på SiS hemsida (länk i annonsen). Under hösten 2022 kommer akutavdelningen vid SiS ungdomshem Stigby att konverteras till en avdelning för mottagning och behovsbedömning. Vi utökar därför vårt hälso- och sjukvårdsteam med ytterligare en psykolog. Vår hälso- och sjukvårdsenhet består av läkare, psykiater, två sjuksköterskor, behandlingssekreterare samt psykolog. Som psykolog kommer du att arbeta med bedömnings-, behandlings- och utredningsarbete. En viktig del är konsultation i ungdomsärenden och utbildning till personal i bl.a. suicidprevention samt intern samverkan med andra yrkesgrupper som avdelningsföreståndare, behandlingspersonal, rektor, speciallärare och lärare. I arbetet ingår att tvärprofessionellt genomföra kartläggnings- och behandlingsplanering för att minska risken för återfall i antisocialt beteende, delta i behandlingsteam, följa upp och utvärdera behandlingsinsatser samt delta i elevhälsoarbetet både på individuell och generell nivå. I den nya tjänsten mottagning och behovsbedömning ingår alltid en systematisk risk- och behovsbedömning, screening av fysisk och psykisk ohälsa samt bedömning av behov kopplade till skolgång. Utöver det kan fördjupade bedömningar genomföras utifrån individuella behov som identifieras i behandlingsteamet utifrån den inledande kartläggningen. Vi behöver och värdesätter den kunskap som hälso- och sjukvårdsenheten bidrar med och teamet deltar med regelbundenhet i möten med institutionens ledningsgrupp kring såväl operativa som strategiska frågor. För dig som är intresserad så finns det möjlighet att delta i andra institutionsövergripande utvecklingsarbeten. På Stigby blir du en del av ett team som arbetar tillsammans för en positiv arbetsmiljö och där allas idéer respekteras och välkomnas. Inom SiS finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Alla psykologer träffas årligen för gemensam kompetensutveckling, och du har många möjligheter till individuella satsningar. Det kan gälla allt från utbildning som leder till specialistbehörighet, till kortare kurser i exempelvis testinstrument och testmetodik. Vi samarbetar med SiS ungdomshem Långanäs i Eksjö där du som psykolog med regelbundenhet kan delta i erfarenhetsutbyte med deras psykologteam.

Kvalifikationer

Vi söker dig som drivs av en stark inre glöd och vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Meriterande är erfarenhet av utredning och bedömning samt kliniskt arbete med ungdomar. Arbetet förutsätter god samarbetsförmåga, initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Du kan uttrycka dig i tal och skrift. Du har förmåga att skapa goda yrkesmässiga relationer, trygghet, stabilitet och en positiv livssyn. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-31 Referensnummer: A1142530
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sofia Jurva
Biträdande Institutionschef
010-453 39 02
Ida Berglund
SEKO
010-453 39 00

Anton Lindgren
Avdelningsföreståndare
010-453 39 61
Rebecca Beltramo
SACO
010-453 39 00

Henrik Öhrstedt
Psykolog
010-453 39 14
Claes Haglund
OFR
010-453 39 00
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
Här kan du läsa mer om SiS nya tjänst mottagning och bedömning.