Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vi söker två behandlingsassistenter, tillsvidare, till avd Björkhaga.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Ljungaskog har du ett livsviktigt uppdrag. I ditt arbete kommer du att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Att göra den resan i olika skeden av ungdomarnas liv, är ett tufft och utmanande arbete på alla plan. SiS satsar mycket på utbildning så hos oss får du verkligen en chans att utveckla dig och komma vidare i ditt yrke. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och tydlighet. I arbetsuppgiften kommer även att ingå kontakter med ungdomarnas familjer, socialtjänst och andra myndigheter. Du ansvarar för det dagliga arbetet med ungdomarna på avdelningen. Du ska vara en vuxen förebild med förmåga att vara tydlig, kunna sätta gränser samt stå upp för beslut som fattas gemensamt i arbetsgruppen.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en varm empatisk person som drivs av en vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du ska ha en avslutad och godkänd treårig gymnasieutbildning, till exempel undersköterska, barn och fritid, samhällsprogram. Det är meriterande med arbete inom vården främst på Hem för vård och behandling (HVB), LSS eller på SiS-institution. Du ska ha: • God empatisk förmåga. • Ett professionellt förhållningssätt. • Ett lågaffektivt bemötande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid 1 st snarast eller enligt överenskommelse. 1 st som börjar den 1 augusti.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-31 Referensnummer: 2.9.1-3430-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jenny Lomvall
Avdelningsföreståndare
010-453 73 61
Gunnar Albinsson
Facklig representant för SACO
0725291534

Martin Rapp
Facklig representant för Seko
0768291808

Cecilia Hyberg, ST
Behandlingspedagog
010-453 73 00


Övrigt

Övrigt: Körkort är ett krav. Rekryteringen sker löpande. Arbetsgivaren begär utdrag från Polisstyrelsens register före anställning. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.