Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Operativ Ledare inom säkerhetsarbete, SiS ungdomshem Johannisberg

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården). Enheten i Kalix har SiS högsta säkerhetsklass och tar emot icke skolpliktiga pojkar, enligt LVU och LSU. Avdelningarna i Boden tar emot skolpliktiga flickor. Ungdomarna har psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Till SiS ungdomshem Johannisberg söker vi nu fem operativa ledare inom säkerhetsarbete. I rollen som operativ ledare arbetar du brett inom säkerhetsområdet. I samråd med ansvariga chefer ser du till att medarbetare på institutionen blir tilldelade säkerhetsrelaterade uppgifter och att säkerhetsrutiner och instruktioner följs på ett optimalt sätt i det dagliga arbetet. Tjänsten innefattar att planera särskilda visitationsinsatser, att planera och verkställa beslut om vård i enskildhet, förflyttningar mellan avdelningar och att hantera konstellationsrisker i den dagliga verksamheten. Under jourtid ansvarar den operativa ledaren för all arbetsledning av medarbetare, att säkerställa en trygg arbetsmiljö och att riskfyllt ensamarbete inte förekommer. Du bedömer även behovet av bemanning under jourtid och vid behov bemannar du vakanta tjänster. I rollen krävs det att du arbetar proaktivt för att identifiera risker för hot, våld och avvikning, ansvarar för incidentledning och vidtar nödvändiga åtgärder vid larmsituationer. Vid verksamhetskritiska situationer som sker utanför kontorstid har den operativa ledaren kontakt med institutionschef och ansvarar för att samla den information som är nödvändig för att institutionschef i beredskap ska kunna fatta beslut som inte kan delegeras. Andra uppgifter som ingår i rollen är exempelvis ansvar för brevgranskning och i förekommande fall att vidta åtgärder, genomföra planering och riskbedömning kring transporter och utevistelse och att under jourtid, när säkerhetssamordnaren inte är på plats, upprätta säkerhetsbedömningar och ansvara för placeringsmottagning.

Kvalifikationer

Skall-krav: • Fullständig gymnasieexamen • Utbildning inom säkerhetsområdet, eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig • Erfarenhet av arbete i ledande position på operativ nivå, t.ex. arbetsledning • Erfarenhet av att hantera incidenter/allvarliga händelser • Säkerhetsrelaterad kunskap som självskydd, incidentledning, inledande förhandling, ingripandetaktik, grundläggande taktiskt förhållningssätt m.m. • God datorvana • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift • B-körkort Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom SiS eller annan statlig myndighet, om du har erfarenhet av arbete i en låst miljö, att hantera larm, tekniska säkerhetssystem och verksamheter med strukturerad larmorganisation. Det är också meriterande om du har kunskap om förvaltningsrättsligt beslutsfattande samt basutbildning inom SiS. Personliga egenskaper: Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person har du ett intresse av att jobba med ledarskap i en säkerhetsintensiv miljö, du är relationsskapande, en god problemlösare och kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar i arbetet när det krävs. Du fungerar väl i samarbete med andra människor, har en hög integritet och visar goda förmågor i att vara flexibel och självgående. Du har ett högt säkerhetsmedvetande och har väl vitsordade ledaregenskaper. Inför anställning tas utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde sker enligt överenskommelse. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-07 Referensnummer: 2.9.1-4327-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Henriksson
Administrativ chef
010-4532089
Tomas Lundbäck
SEKO
010-453 20 00 vxl

Peter Jakobsson
Säkerhetssamordnare
0104532082
Sven-Åke Andersson
Saco-S
010-4532023

Mats Morin
Biträdande institutionschef
0104532002
Cecilia Norman
OFR/S
010-4535514
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här