Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM- hem Hessleby tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi har särskild kompetens för medicinsk omvårdnad och kan ta emot klienter med psykiatrisk problematik eller diagnoser.

Arbetsbeskrivning

Vill du ha en nyckelroll i en spännande och viktig verksamhet, utveckla dig som ledare och samtidigt vara nära personal och klienter? Då ska du arbeta som avdelningsföreståndare hos Statens institutionsstyrelse, SiS. I rollen som avdelningsföreståndare har du ett övergripande ansvar för verksamheten på avdelningen. I ditt arbete kommer du att planera, leda och utveckla arbetet på avdelningen så att man följer de riktlinjer och lagar som styr verksamheten. Du har/arbetsmiljö-, personal- och ekonomiansvar. I ledarskapet och arbetsuppgifterna ingår även behandlingsansvar, dokumentation och uppföljning som viktiga delar. På avdelningen finns en behandlingspedagog (ÄH) som arbetar fokuserat på det fördjupade behandlingsarbetet. Alla avdelningsföreståndare ingår i ett nätverk med kollegor i samma yrkesroll, och samlas regelbundet för fortbildningsdagar. SiS har ett chefsprogram med olika inriktningar som stärker dig som chef och ledare, och du har stora möjligheter att öka och utveckla din kompetens. Som avdelningsföreståndare har du chefsberedskap. Du sitter med i ledningsgruppen och rapporterar till institutionschefen. Tjänsten är på heltid, kontorstid samt chefsberedskap utanför kontorstid.

Kvalifikationer

Vi söker en person med genuint intresse för missbruksvård och ledarskap. Din utbildningsbakgrund har du inom socialt arbete eller som sjuksköterska dock med minst 180hp. Vidareutbildning inom KBT och MI är meriterande. Du skall ha ledarskapserfarenhet, gärna från liknande områden. Meriterande är också att du innehar kunskaper om och erfarenhet av att arbeta med LVM-lagstiftning samt arbetsmiljöfrågor i ledande befattning. Personen vi söker skall ha god förmåga till samverkan både internt med personal, klienter och andra kollegor så väl som externt med socialtjänst och andra myndigheter. Du bör ha en hög integritet, vara strukturerad, effektiv, tydlig och stresstålig. Du är lyhörd och har en god förmåga till att se helheten, arbetsleda och planera.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enl. överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-17 Referensnummer: 05083-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Michael Elmér
Administrativ chef
010-4536503
Samuel Sund
OFR/ST
010-4536550

Tina Krintéll
Institutionschef
010-4536501
Linda Nordqvist
Seko
010-4536540Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Körkort klass B erfordras. Sökande kommer att få visa upp utdrag från belastningsregistret vid en anställning. Friskvårdsbidrag på 3000kr/år utgår till våra anställda. Intervjuer sker fortlöpande så avvakta inte med din ansökan.