Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Brättegården söker behandlingspersonal

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Brättegården ligger strax utanför Vänersborg. Vi tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik, psykisk ohälsa samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vill du jobba inom en organisation där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Då är du välkommen till oss på SiS ungdomshem Brättegården. På institutionen bor 32 ungdomar, fördelat på 5 avdelningar. Vi är drygt 110 medarbetare som arbetar för att skapa goda förutsättningar för ungdomarna. Därutöver har vi ett antal tidsbegränsat anställda som stöttar upp vid ordinarie medarbetares frånvaro. Utöver behandlingspersonal har vi en egen skola, ett eget kök samt en ekonomi- administration- och IT-funktion. På området finns aktiviteter så som gym, fotbollsplan samt egen brygga för bad och båtåkning. Vid besök av föräldrar finns ett eget hus där umgänge och övernattning sker. Även vistelse utanför området görs för att berika ungdomarnas vardag. Just nu söker vi tre behandlingsassistenter och en behandlingspedagog. Två av behandlingsassistenttjänsterna och behandlingspedagogstjänsten är placerade på avdelning Birger där pojkar bor, och en behandlingsassistenttjänst är placerad på avdelning Frida där flickor bor. Som behandlingspersonal har du tillsammans med övrig personal ett stort ansvar för det dagliga arbetet och är en vuxen förebild som ansvarar för att skapa en stabil, trygg, aktiv och utvecklande miljö för de unga. Tillsammans med dina teammedlemmar ansvarar du för behandlingen av våra ungdomar och med stöd av behandlingssekreterare jobba mot de uppsatta målen i respektive ungdoms behandlingsplan. Din utbildningsbakgrund styr vilket ansvar och vilka arbetsuppgifter du har inom de olika delarna i våra ungdomars behandlingsplaner. Vårt arbete och förhållningssätt gentemot såväl våra ungdomar som varandra utgår från våra värdeord respekt, omtanke och trygghet. Vi ser samarbete och god kommunikation som en självklarhet då det inte bara bidrar till våra ungdomarnas trygghet, det bidrar också till vår egna arbetsmiljö. Vi har regelbundna utbildningar inom ex. säkerhet, dokumentation, våra särskilda befogenheter, KBT, MI samt traumamedveten omsorg (TMO). Vi har också avdelningsmöte varannan vecka där alla personal samlas och diskuterar avdelningens arbete. Som nyanställd hos oss får du en introduktionsutbildning på tre dagar samt en handledare som du går bredvid din första tid.

Kvalifikationer

Kravet på utbildning för behandlingsassistenttjänsterna är som lägst gymnasieutbildning, för behandlingspedagogstjänsten krävs som lägst tvåårig eftergymnasial utbildning inom området. I övrigt behöver du till båda rollerna ha erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer, ex inom psykiatri eller LSS-verksamhet. Erfarenhet av arbete med ungdomar är meriterande. Särskilt meriterande om du har erfarenhet av LVU/tvångsvård. För avdelning Frida är det meriterande med erfarenhet av missbruk. Då du arbetar klientnära läggs också stor vikt läggs vid personliga egenskaper och förmågor. Körkort, för manuell växellåda, är ett krav. Vi möter många ungdomar med olika problematik vilket ställer höga krav på att du har en god förmåga att bygga relationer, har ett inre lugn och en personlig stabilitet. Du har god samarbets- och initiativförmåga. Du drivs av viljan att motivera ungdomar till förändring. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du ha god förmåga att kommunicera (muntligen och skriftligen), hålla struktur och planering, samt kunna utöva kontroll och gränssättning med respekt för den unges situation. Det är också viktigt att du är stresstålig och van att hantera uppdrag med flera aktörer inblandade, såsom ungdomens nätverk, socialtjänst och skola.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Behandlingspedagog, snarast. Behandlingsass. på Birger 1/6. Behandlingsass. på Frida, snarast.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-09 Referensnummer: 2.9.1 02407-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sami Heikkinen
Avdelningsföreståndare
010-4532725
Martin Rapp
SEKO
010-4532798

Sandra Joanzon
Avdelningsföreståndare
010-4532739
Christoffer Gliesmann
SACO
010-4532794

Hans Nyholm
OFR
010-453 27 06Övrigt

Övrigt: Utöver ett stimulerande, utvecklande och givande arbete, erbjuder Brättegården dig en god arbetsmiljö och bra förmåner. Förmånerna består bland annat av extra semesterdagar, lediga klämdagar, friskvårdsbidrag, ersättning för läkemedel etc. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här