Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog natt, som kan skapa förutsättning för ett bättre liv

Arbetsplatsbeskrivning

Rebecka /Ekebylund har två enheter, Rebecka på Färingsö och Ekebylund i Rosersberg. Målgruppen är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk, ibland i kombination med psykisk störning och behov av viss omvårdnad.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingspedagog natt på SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund, avdelning Rebecka, deltar du i verksamheten på vår avdelning och skapar en stabil, trygg och omvårdande miljö genom att vara en bra och trygg förebild för våra kvinnor. I vårt uppdrag ligger förutom drogfrihet för våra klienter, att motivera kvinnorna till vidare vård. Tjänsten avser vaken natt och du kommer främst att jobba med att bygga trygga relationer. Samt tillsammans med de multidisciplinära team som finns kring våra klienter, dokumentera och bidra till utredningsarbetet. Arbetsuppgifterna varierar och man arbetar nära våra klienter på avdelningen. En betydande del av arbetet innebär att ha samtal och se till att klienterna har en trygg miljö, beteende observationer som skall dokumenteras. Vi arbetar utifrån våra värdeord, Respekt, Omtanke och Tydlighet gentemot både våra klienter och kollegor. Tjänsten avser vaken nattjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, därför behöver du vara lyhörd och ha ett stort intresse av att arbeta med kvinnor som har en missbruksproblematik. Du är en varm och empatisk person och har en grundmurad positiv människosyn. Du ska ha en minst tvåårig eftergymnasial utbildning som behandlingsassistent- eller socialpedagogutbildning eventuellt även annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning som exempelvis utbildning inom beteendevetenskap. Erfarenhet inom missbruk/psykiatri samt av målgruppen är meriterande. Körkort i minst två år krävs för arbete på enhet Rebecka.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Snarast efter överenskommelse med 6 månaders inledande provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-12 Referensnummer: 2.9.1-4024-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lotta Fastling
Avdelningsföreståndare
010-4532521
Laila Linde
Seko
010-4532520

Deeb El-Harbiti
Avdelningsföresståndare
010-4532522
Per Börgesson
OFR
010-4532542

Linda Majonen
Saco
010-4532514Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.