Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssekreterare/biträdande avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Ryds brunn tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingssekreterare/biträdande avdelningsföreståndare ansvarar du för avdelningens behandling och behandlingsplanering. Du kommer att handleda behandlingspedagoger i deras vardagliga arbete och se till att dokumentation sker enligt gällande riktlinjer. I planeringsstadiet av behandlingen krävs samverkan med placerande socialtjänst, avdelningsföreståndarna, skolledare, psykolog och annan HSL-personal. I genomförandet av behandlingen sker samverkan företrädesvis med behandlingspersonal och lärare. Du kommer att ansvara för avdelningen vid ordinarie avdelningsföreståndares frånvaro. I dessa arbetsuppgifter ingår bland annat bemanning, schemaplanering och institutionsövergripande arbete i ledningsgruppen. I tjänsten ingår även chefsberedskap.

Kvalifikationer

Relevant akademisk utbildning som socionom eller annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och som minst omfattar 210 hp. Vidare krävs dokumenterad erfarenhet av självständigt planeringsarbete och ledarerfarenhet för att tillsammans med andra yrkesgrupper genomföra planerade insatser. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift är ytterligare krav. Erfarenhet från arbete med ungdomar och/eller institutionsvård är meriterande liksom steg-1 utbildning inom KBT och kunskap om metoder som MI, ART och ÅP. Som person är du intresserad av att driva och utveckla vård för ungdomar, håller dig informerad om aktuell forskning och klarar komplexa uppdrag. Du skall även kunna hantera stressfyllda situationer, ha modet att sätta gränser och vara konsekvent. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Körkort B erfordras.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-15 Referensnummer: 2.9.1.4483-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lars Fredriksson
Institutionschef
010-4536901
Stefan Nyberg
Facklig företrädare OFR
010-4536911

Camilla Larsson
Biträdande institutionschef
010-4536902
Jessica Wickström
Facklig företrädare SEKO
010-4536918

Åke Gummesson
Facklig företrädare SACO
010-4536918Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.