Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

HR-Generalist

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM-hem Gudhemsgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk.

Arbetsbeskrivning

Som HR-generalist vid SiS LVM-hem Gudhemsgården arbetar du övergripande med personalfrågor. Den person vi söker vill vi skall vara bekväm med att arbeta brett och ha en god vana att arbeta med olika processer i en komplex verksamhet. Tyngdpunkten i arbetet är att vara rådgivande och stödjande till verksamhetens chefer i personalfrågor. Det handlar exempelvis om stöd vid rekrytering, hälsa och rehabilitering, arbetsmiljö, lag- och avtalstolkning. Vi vill dessutom att du har kunskap och erfarenhet inom bemanning- och lönehanteringssystem.

Kvalifikationer

Akademisk högskoleutbildning inom HR-området eller annan högskoleutbildning som bedöms relevant med minst 180 hp. Önskvärt är erfarenhet av tillämpning av lagar och avtal inom det statliga området. Du har goda kunskaper i svenska, både tal och i skrift. Du är beredd att arbeta med en mängd varierande arbetsuppgifter och lösa såväl små som stora uppgifter på ett situationsanpassat och flexibelt sätt. Som person är du självgående, lösningsorienterad, strukturerad och besitter god förmåga att prioritera, planera och organisera ditt arbete, samt har lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Då du kommer att ha en konsultativ roll i organisationen bör du vara serviceinriktad. Därtill har du god samarbetsförmåga, och är en positiv och engagerad medarbetare som skapar nya möjligheter tillsammans med dina kollegor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Meriterande för tjänsten är erfarenhet av IT-systemen Besched och Primula.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Provanställning sex månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-07-18 Referensnummer: 2.9.1-3923-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anna Bondesson
HR-Generalist
010-453 62 11
Merja Aahtila
SACO
010-453 24 09

Anna-Lena Ingelhag
tf. bitr. institutionschef
010-453 6220
Kenth Karlsson
OFR
010-453 62 00

Torgny Alström
t.f. institutionschef
010-453 62 02
Jimmy Hägg
SEKO
010-453 62 12
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.