Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent för timanställning till avdelning Karlsvik i Höör

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Enheten i Lund och Höör tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vård- och behandlingsarbete med särskild inriktning på motivationsarbete där även kontaktpersonskap och delegering av medicin ingår. Denna annons avser timanställning på avdelning Karlsvik i Höör.

Kvalifikationer

Utexaminerad eller studerande till behandlingsassistent eller annan utbildning/erfarenhet som är relevant för arbetet. -God förmåga att bemöta klienter på ett lugnt och tryggt sätt, även i situationer som kan vara hotfulla -God förmåga att bygga relationer och arbeta processinriktat med behandlings- och förändringsarbete -God förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du kontinuerligt bjuder in din omgivning till samverkan och erbjuder, framför allt, målgruppen en tillräckligt god tillgänglighet och återkoppling -God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, dokumentationsvana Erfarenhet av arbete inom tvångsvård på institution är önskvärt, samt vana vid att hantera konflikter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är önskvärt. Vi begär alltid utdrag ur Polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Intervjuer sker löpande, vänta därför inte med att skicka in din ansökan! Behovet styr antalet timanställda som anställs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-19 Referensnummer: Dnr 2.9.1-5180-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Björn Torshall
Avdelningsföreståndare
010-453 3021
Hans Jarlstad
SACO
010-453 3024

Maria Svensson
Bitr avdelningsföreståndare, avd Karlsvik
010-453 3061
Patrik Riborg
SEKO
010-453 3040

Heinz Månsson
OFR
010-453 3060Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.