Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Fem behandlingspedagoger

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Ryds brunn tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vård- och behandlingsarbete med särskild inriktning på kognitivt baserade metoder. Uppdraget som behandlingspedagog är både svårt, spännande och utmanande. Arbetet syftar till att ge ungdomarna redskap att förändra sin livssituation. Som behandlingspedagog har du ett stort ansvar för det dagliga praktiska arbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att behandlingsplaneringen genomförs. I jobbet ingår samverkan med ungdomens familj/nätverk, socialtjänstens handläggare samt andra myndigheter och kontakter. Löpande dokumentation av journalanteckningar, beredning av beslut med mera ingår också vilket innebär att du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Tiden med ungdomarna under deras placeringstid på avdelningarna har tydliga mål och syften vilket innebär att du utför strukturerade aktiviteter under arbetspassen tillsammans med ungdomarna enskilt eller i grupp.

Kvalifikationer

Du behöver ha erfarenhet av att möta människor i en utsatt livssituation, exempelvis genom arbete inom LSS- omsorg eller psykiatri. Arbetsuppgifterna handlar om praktiskt vardagsarbete på avdelningen, att vara ett stöd för ungdomen/klienten i vardagen och att vara lyhörd för ungdomens/klientens mående. Att inneha personlig lämplighet i kombination med erfarenhet är grundläggande. SiS har flera interna utbildningar som alla nyanställda ska genomföra, därför är det viktigt med en motivation för vidareutbildning. Utöver de egenskaper som nämnts ovan, krävs lägst 2- årig eftergymnasial utbildning inom vård och behandling på folkhögskola eller yrkeshögskola. Utifrån yrkesrollen förväntas man kunna bedriva vård- och behandlingsarbete utifrån riktlinjer och vård- och behandlingsmetoder. Medarbetare inom denna befattning ska ha kunskaper inom vård- och behandlingsarbete i vardagen och ha förmåga att dela med sig av kunskaper inom arbetsgruppen. Detta ställer, utöver kunskaper, krav på rätt personliga egenskaper och förmågor för uppgiften. B-körkort krävs. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. SiS tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-10 Referensnummer: 2.9.1.3412-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Patrik Sällin
Avdelningsföreståndare
0104536919
Åke Gummesson
Facklig företrädare SACO
010-4536900

Ramona Hallberg
Avdelningsföreståndare
0104536915
Jessica Wickström
Facklig företrädare SEKO
010-4536900

Maria Rapp
Avdelningsföreståndare
0104536912
Stefan Nyberg
Facklig företrädare OFR
010-4536911
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Anställning på Ryds brunn med placering på antingen öppen behandlingsavdelning, låsbar behandlingsavdelning eller på akutavdelning.