Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Lärare 7-9 SV, EN, HKK, SiS ungdomshem Björkbacken

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Björkbacken ligger i Bergsjön i Göteborg. Vi tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik och psykisk ohälsa med inslag av kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

• Ordinarie förekommande arbetsuppgifter för en ämneslärare på högstadiet och då specifikt inom något av ämnena svenska, engelska eller hemkunskap. • Kollegialt samarbete och sambedömning med övriga kollegiet. • Dokumentation av elevernas kunskapsinhämtning och betygsättning. • Deltagande i planerade möten med olika arbetsinnehåll. • Mentorsskap för några elever. SiS ungdomshem Björkbacken har 26 platser och bedriver skolverksamhet på grundskolan enligt alla styrdokument som gäller för skola. Våra elever har ofta en bristfällig skolgång bakom sig och då skola är en identifierad friskfaktor för eleven, är det en central och prioriterad verksamhet hos oss och SiS i övrigt. Det viktiga skoluppdraget kräver de bästa och mest engagerade lärarna, och därför söker vi dig som vill vara delaktig i ett sådant arbete. Vi arbetar i ett 2-lärarsystem med mycket små elevgrupper utifrån varje elevs behov och kunskapsnivå. Du kommer att vara en i ett kollegium bestående av 10 lärare, en specialpedagog/speciallärare och rektor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i något av ämnena svenska, engelska och hemkunskap och gärna med ytterligare ämnesbehörighet i ett eller fler ämnen. Du ska vara flexibel, engagerad och öppen för alternativa arbetssätt och individuella lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och engagemang.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Vi praktiserar 6 månader provanställning. Tjänsten är en semestertjänst på 100% med 40 timmars tjänstgöring per vecka.

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-31 Referensnummer: 2.9.1-1399-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Cecilia Persson
Rektor
010-4533311
Rickard Svenningsson
OFR - Lokalt ombud
010-4533320

Gunnar Albinsson
Företrädare SACO
Vx. 010-453 40 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här