Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Köksföreståndare, tillsvidareanställning 100%

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder.

Arbetsbeskrivning

Leda och fördela arbetet i köket, ansvara för ekonomi, uppföljning, egenkontroll och livsmedelshygien. Planering och kvalitetssäkring samt inköp. I arbetet ingår även i övrigt vanligt förekommande uppgifter i köksverksamhet som beredning, tillagning av mat, specialkost och städning. Köket är en central del av Runnagården och samarbete med övriga arbetsgrupper ingår. Schemalagd arbetstid med arbete var tredje helg ingår.

Kvalifikationer

Krav på kockutbildning, storköksutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet från arbete i kök, restaurang eller livsmedelsproduktion är ett krav. Meriterande är om Du tidigare har jobbat i arbetsledande ställning inom liknande verksamhet. Som köksföreståndare på Runnagården krävs att Du har god kunskap om husmanskost och har ett stort intresse för att laga god och näringsriktig mat till våra klienter. Intresse av att utveckla köksverksamheten och utbudet. Då Du arbetar i nära samarbete med övriga arbetsgrupper och i kontakt med klienter krävs god samarbetsförmåga, att vara lyhörd och flexibel samt att vara servicemedveten. Datorvana krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-12 Referensnummer: Dnr 2.9.1-7115-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Catharina Kransholm
Bitr institutionchef
010-453 58 02
Per Gidlöf
ST/OFR
0762-751715

Sofie Hagsten
SACO
010-4535896

Lars-Eric Hylander
SEKO
010-4535840


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.