Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en enhetschef till redovisningsenhet

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Redovisningsenheten vid SiS huvudkontor söker nu en ny enhetschef för ett utvecklande uppdrag. Enheten består idag av sex medarbetare som arbetar med hela redovisningsområdet, såsom kund- och leverantörsreskontra, avstämningar och bokslutsarbete. Som enhetschef för en ekonomi/redovisningsenhet är du ansvarig för bland annat: - kravställning av löpande redovisning, det övergripande ansvaret för att redovisningen utförs enligt gällande regelverk samt vara ett stöd till verksamheten i redovisningsfrågor - internredovisning som omfattar ansvaret för ekonomiska principer, ekonomimodell, objektplan - kravställning av de system som kopplar mot intern- och externredovisning - den externa redovisningen och rapportering till staten - kund-och leverantörsreskontra samt betalningsflöden. Avdelningen och enheten står inför förändringar vilket ställer krav på nytänkande och förmågan att se behov och lösningar ur olika perspektiv. Det är viktigt att vara beredd på att enheten ansvar till delar kan ändras när gränsdragningar till andra enheter ses över. Du kommer att behöva ta aktiv del i förändringsarbetet. I enheten arbete ingår även kontakter med externa parter så som Ekonomistyrningsverket, Riksrevisionen, Riksgälden, banker m.fl.

Kvalifikationer

Du ska ha: • Avslutad högskoleutbildning om minst 120 hp inom ekonomi, företrädesvis inom redovisning. • Minst 3 års aktuell chefserfarenhet inom redovisningsområdet • Minst 5 års aktuell erfarenhet av brett och kvalificerat redovisningsarbete • kompetens och erfarenhet av digitalisering av ekonomi och redovisningssystem • Erfarenhet från arbete i staten • Erfarenhet av verksamhetsöverföring till Statens service center • Erfarenhet av förvaltningsmodeller Du bör ha: • Erfarenhet från att ha ingått i ledningsgrupp • Erfarenhet från en stor eller en komplex organisation • Erfarenhet från arbete i staten inom det relevanta området • Kunskap i systemet Primula • Goda kunskaper i Officepaket, särskilt i Excel För att trivas och lyckas med uppdraget söker vi dig som har en stor egen drivkraft. Du leder uppdrag både med entusiasm och förtroende i en komplex miljö. Du är coachande och stödjande i ditt chefs- och ledarskap. Du är lösningsorienterad och van att tänka nytt i en föränderlig verksamhet. Vidare är det viktigt att du är lyhörd, kommunikativ och trivs med att arbeta med ett stort eget ansvar. Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Snarast möjligt, enligt överenskommelse SiS tillämpar provanställning om sex månader.

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-14 Referensnummer: 2.9.1-469-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anna Sandahl
Avdelningsdirektör
010-453 43 83
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.