Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sommarvikarierande Behandlingsassistenter

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen. SiS ungdomshem Ryds brunn ligger i Ryd, Tingsryds kommun i Kronobergs län. Institutionens uppdrag är att vårda pojkar enligt LVU och SoL. SiS tjänster akutvård och behandling erbjuds inom institutionens ram. Ungdomarna är mellan 12 och 16 år. Samtliga skolpliktiga ungdomar undervisas enligt SiS timplan. Institutionen har 3 avdelningar och ca 50 tillsvidareanställda inom olika yrkeskategorier.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent arbetar du på någon av våra tre avdelningar med ungdomarnas vård och behandling, fritid, dokumentation etc. Rullande schema. Ob och jourtid ingår.

Kvalifikationer

Vi ser helst att du har, eller går, en minst tvåårig eftergymnasial utbildning inom det sociala området för att arbeta som behandlingsassistent. Vi vill att du har ett stort engagemang för ungdomar och du ska kunna sätta nödvändiga gränser för ungdomarna när det behövs. Du har också personlig mognad, är trygg samt har god inlevelse- och samarbetsförmåga. Det är meriterande med erfarenhet av arbete på institution, skola eller liknande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid / deltid Urval och intervju sker löpande. Då vi behandlar ansökan kontinuerligt var god sänd in din ansökan snarast, dock senast 2020-03-08.

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-08 Referensnummer: Dnr 947-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lars Fredriksson
Institutionschef
010-4536901
Jessica Wickström
Beh.ass. SEKO
010-4536918

Camilla Larsson
Biträdande institutionschef
010-4536902
Åke Gummesson
Beh.ass SACO
010-4536918

Stefan Nyberg OFR

010-4536911Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.