Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Klarälvsgården söker nu en behandlingspedagog till en av våra låsta avdelningar. Du kommer ingå i vårt team av behandlare som jobbar med ungdomarna både enskilt och i grupp. I denna befattning kommer du fullt ut att arbeta med behandlingsmetoder dock i nära samarbete med övrig avdelningspersonal. Du kommer att ansvara för att planera, genomföra och följa upp programverksamhetens aktiviteter. Du kommer att ha ett särskilt ansvar för skattningsformulär och dokumentation. Du kommer att i hög grad samverka med behandlingssekreterare och ungdomar för upprättande av behandlingsplaner. Du kommer också att delta i kartläggningsarbetet av ungdomarnas behov av behandlingsinsatser, samt i behandlingskollegium.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god erfarenhet av arbete med utsatta ungdomar. Lämplig högskoleutbildning såsom socionom, socialpsykolog, beteendevetare eller annan likvärdig högskoleutbildning, alternativt 2- årig yrkeshögskola med gedigen erfarenhet av programverksamhet. Erfarenhet av att bedriva motivations- och behandlingsarbete enskilt och/ eller i grupp. God svenska i tal och skrift. Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Vilja och förmåga att tillgodogöra sig den utbildning som krävs för uppdraget Förmåga att samverka med andra. God kommunikativ förmåga. Stresstålig. Relationsskapande. Goda ledaregenskaper

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om 6 månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-01 Referensnummer: A973003
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Andreas Gullström
Avdelningsföreståndare
010-4535604
Pia Gullarbergs
Behandlingsassistent
010-4535621

Leif Nilsson
Institutionschef
010-4535601
Johan Collin
Behandlingsassistent, ST
010-4535621

Henrik Isgren
Lärare, SACO
010-4535626Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.