Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vi söker behandlingspedagoger till våra låsbara MBB avdleningar Hovdala och Vedema

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Hässleholm tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Hässleholm tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. SiS ungdomshem Hässleholm bedriver sin verksamhet i helt nya lokaler. Som behandlingspedagog på SiS ungdomshem i Hässleholm ansvarar du för omvårdnaden av ungdomarna. Arbetet innefattar flera funktioner, däribland direkt behandlingsarbete, medverkan i utredningsarbete, nätverkskontakter, dokumentation och utvecklingsarbete. I din roll bidrar du till trygghet, bygger relationer med ungdomarna, ger stöd samt har starkt fokus på beteendeförändring. Detta är ett arbete för dig som har en humanistisk människosyn och ser det som en stor utmaning att få arbeta med ungdomar som befinner sig i en svår social situation. Arbetstiden är schemalagd och du har möjlighet att påverka din periodplanerade arbetstid tillsammans med arbetsgruppen. Som nyanställd kommer du att genomgå Välkommen till SiS Utbildning som är en del av vår grundutbildning som rikta sig till alla nya medarbetare. Utbildningens syfte är att du som ny medarbetare får en enhetlig och övergripande orientering av SiS och att nya medarbetare får träffa varandra och andra kollegor från myndigheten. Mål med utbildningen är att du som ny medarbetare har en förståelse för din egen roll och arbetsplats i förhållande till helheten och att du upplever samhörighet med kollegor från hela myndigheten. Utbildningen består av fem dagar som genomförs både på den egna arbetsplatsen och på internat i antingen Stockholm eller Göteborg alternativt webbinarium i Skype, beroende på när du deltar.

Kvalifikationer

Minst 2-årig eftergymnasial utbildning från folkhögskola med inriktning på behandlingsarbete/socialpedagogiskt arbete eller högskoleutbildning med likvärdig inriktning.
Erfarenhet av behandlingsarbetet och arbete med ungdomar är meriterande

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-15 Referensnummer: A1144901
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jamine Rono
Avdelningsföreståndare
0104535331
Marcus Christensson
Saco-S
010-453 53 19

Lars Friberg
Biträdande avdelningsföreståndare
0104535372
Magnus Nilsson
OFR
010-453 53 07

Christofer Savolainen
Seko
0104536325Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vad erbjuder SiS dig? Statens institutionsstyrelse erbjuder dig en trygg anställning med bra förmåner, bland annat upp till 35 semesterdagar, och goda utvecklings- och fortbildningsmöjligheter.