Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Margretelund söker Behandlingspedagoger

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Ta chansen och bli en del av verksamhet som kännetecknas av omtanke, hjälpsamhet och värme. Vi söker 5 behandlingspedagoger till våra avdelningar i Lidköping och Falköping. Vi förstärker nu vår personalstyrka med medarbetare som till att börja med kommer att arbeta med en institutionsövergripande bemanningspool. Du tilldelas en "hemavdelning" men kommer att göra arbetspass vid samtliga avdelningar på institutionen. Du ska som behandlingspedagog ansvara för omvårdnaden och behandlingen av ungdomar Du kommer även att samarbeta med pedagoger, sjuksköterskor och psykologer. Vi arbetar med ART, MI, ACRA, social färdighetsträning mm. Du ska vara ansvarstagande, engagerad, empatisk, en vuxen förebild som har förmåga till gränssättning. Förhållningssättet gentemot våra ungdomar är grunden i möjliggörandet av förändringsarbetet. Det skall präglas av respekt, omtanke och tydlighet vilka är SiS ledord. Vi tar väl hand om våra ungdomar och om varandra.

Kvalifikationer

Vi söker dig med med minst tvåårig kvalificerad yrkesutbildning med inriktning mot socialt arbete eller undersköterska inriktning psykiatri. Eller dig med högskoleutbildning som socialpedagog, beteendevetare eller motsvarande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-30 Referensnummer: 07893-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Erica Dagerfelt
T.f avdelningsföreståndare Kinnebäck
010-453 35 00
Monica Gillgren
OFR
010 453 35 00

Catarina Fouganthine
avdelningsföreståndare Täppan
010-453 35 00
Axel D'Angelo Gentile
SACO
010-453 35 00

Martin Lorentzon
Avdelningsföreståndare Arnhem och Arnbacken
010-453 47 51
Frida Strandberg Landin
SEKO
010-453 41 87

Mattias Fjällström
avdelningsföreståndare VIdebeck
010-453 35 00
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi begär alltid utdrag ur Polisens misstanke - och belastningsregister. Vi använder oss av standardiserade tester, intervjuer, referenstagning och arbetsprover vid rekrytering. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här