Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Studie- och yrkesvägledare, tillsvidaretjänst

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Ljungbacken tar emot pojkar i åldrarna 16 till 20 år. Institutionen ligger i Uddevalla.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och arbeta nära ungdomar för att öppna möjligheter för dem som ofta är en livlina ut ur ett socialt utanförskap, då har vi ett arbete åt dig. Du kommer vara den första och sista personen träffar i vår skolverksamhet och ha en mycket viktig roll i planeringen inför deras studier på institutionen samt i planeringen för vad de ska göra efter deras placering. Din roll blir att se till att eleven får en positiv och framåtsträvande introduktion till vad vår skola kan erbjuda dem samt vara delaktig i att följa upp deras skolgång tillsammans med våra andra professioner inom institutionen. Under denna process kommer du också ha till uppgift att vara vägledande kring vilken typ av sysselsättning som kommer vara mest gynnsam för eleven när den ska tillbaka ut i samhället. Du kommer arbeta i team bestående av olika professioner samt ha tillgång till nätverk av andra studie- och yrkesvägledare inom SiS 21 institutioner. Vidare kommer du även verka för att höja kompetensen kring studie- och yrkesvägledning inom vår institution.

Kvalifikationer

Vi söker en utbildad studie- yrkesvägledare eller som bedöms ha dokumenterade egenskaper i uppdraget. En förutsättning för arbetet är god förmåga att samverka såväl internt med personal, ungdomar och övriga kollegor, som externt med socialtjänst, externa skolor, ungdomars familj och nätverk, samt andra förekommande aktörer. God dokumentationskunskap är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du som söker är en person med stort engagemang som vill delta i och bidra till Ljungskolans fortsatta utveckling. Är du även kreativ, lösningsfokuserad och driven kan vi erbjuda dig en spännande och lärorik arbetsplats. B-körkort är ett krav. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Vi kommer att genomföra intervjuer löpande under ansökningsperioden. Provanställning 6 månader tillämpas. Semestertjänst.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-29 Referensnummer: 2.9.1-3382-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anders Jakobsson
Rektor
010-453 66 81
OFR: Stefan Eriksson

072-553 61 31

SACO: Gunnar Albinsson

072-529 15 34

SEKO: Pär Cardesjö

010-453 6620


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här