Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagoger natt SiS ungdomshem Nereby, avd. Hällen och Kornhall

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Arbetsrollen som nattvak på Nereby syftar till att ge våra placerade ungdomar god omvårdnad, omsorg samt motivera till hållbar förändring över tid. Behandlingsplaneringen utgår från varje enskild ungdoms behov tillsammans med socialtjänstens uppdrag till avdelningen. Arbetet vilar på en tydlig värdegrund med ömsesidig respekt och förtroende där man tillsammans med ungdomen arbetar med tydliga mål och syften för att ge ungdomen verktyg och strategier kring de aktuella områden som det är fokus på under ungdomens placeringstid. Som nattvak på Hällen och Kornhall är du ytterst ansvarig för säkerheten nattetid tillsammans med övriga nattvak på institutionen. Du ansvarar för att ungdomarna är trygga och går säkerhets ronder enligt fasta bestämda rutiner på avdelningen. Nattvakstjänsten innebär att följa rutiner och riktlinjer enligt verksamhetshetens krav. I arbetsuppgifterna ingår även att dokumentera journalanteckningar, ha stödjande samtal med ungdomar vid behov, vilket innebär att du skall kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Det är meriterande med ytterligare språkkunskaper i skrift och tal.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet inom ramen för ditt arbete. Du har tidigare erfarenhet av arbete på institution. En trygg och säker arbetsmiljö innebär att du har ett etiskt förhållningssätt gentemot ungdomar och kollegor, är trygg i rollen som tjänsteman och innehar ett säkerhetstänk utifrån våra riktlinjer och särskilda befogenheter. För att trivas på avdelning Hällen och Kornhall är du prestigelös, trygg och har humor tillsammans med förmågan att se lösningar i olika sammanhang. Tillsammans med dina kollegor kan du ställa om snabbt vid behov vara flexibel och lösningsfokuserad. Du ska vara en vuxen förebild och ta statstjänstemannarollen på allvar i ditt arbete tillsammans med ungdomarna samt med dina kollegor. Lämplig utbildningsbakgrund är socionom, beteendevetare, behandlings eller socialpedagog alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig, där minst 2 års eftergymnasial examina är skallkrav. B-körkort krävs Erfarenhet av arbete på institution eller behandlingsarbete är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-31 Referensnummer: 2.9.1-7588-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 6 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Carolina Tacking
tf. Avdelningsföreståndare, Hällen
010-4533232
Cecilia Vikberg
OFR/ST
0104534707

Sonny Nordlander
tf. Avdelningsföreståndare, Kornhall
0104533291
Magnus Ekström
SACO
010-4533266

Thomas Lindmark
SECO
010-4533382Övrigt

Övrigt: Vandelsprövning görs vid alla nyanställningar inom myndigheten. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas. Endast ansökningar via offentliga jobb. Intervjuer och rekrytering sker löpande. Kontakt via rekryteringsföretag undanbedes vänligen men bestämt. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
Läs mer om SiS ungdomshem Nereby