Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker utredare, för utveckling av vården av unga enligt LSU (visstid)

Arbetsplatsbeskrivning

På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sju avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Till huvudkontorets vård-och behandlingsenhet (VoB) som har 16 medarbetare söker vi nu en utredare som i första hand ska arbeta med fokus på att utveckla vården av unga som dömts till vård enligt LSU. Enhetens huvudsakliga arbetsuppgifter är normering och stöd till verksamheten vid våra LVM-hem och särskilda ungdomshem i frågor om vård- och behandling, hälso-och sjukvård samt skola. Enheten ansvarar även för utveckling och uppföljning av ungdomshemmens och LVM-hemmens verksamhet. Som utredare bidrar du till att vården utvecklas enligt kunskapsbaserade principer och metoder. Du arbetar med normering, implementering, kvalitetssäkring och verksamhetsuppföljning inom ansvarsområdet. Du samarbetar med utredare och metodutvecklare inom avdelningen och kommer att samarbeta med och ge rådgivning och stöd till verksamhetskontor och institutioner. I arbetsuppgifterna ingår att planera och genomföra utredningsuppdrag och bereda ärenden till SiS ledning.

Kvalifikationer

Du ska ha: • Examen från universitet eller högskola med inriktning mot samhällsvetenskap eller beteendevetenskap. • Minst två års erfarenhet av självständigt utredningsarbete inom området vård- och behandling med fokus på unga lagöverträdare. • God kunskap i svenska språket och uttrycker dig väl i tal, såväl som i skrift. Du bör ha: • Erfarenhet av vård och behandling av ungdomar i öppna eller slutna former som t.ex. HVB-hem. • Erfarenhet av projektledning. Vi söker dig som har mycket god analytisk förmåga. Du har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig i tal och skrift, väl anpassat till olika målgrupper. Du kommer att ha många kontaktytor i ditt arbete, både på avdelningen och med andra kontakter inom myndigheten. Det är viktigt att du har god förmåga att samarbeta med din omgivning, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du tar ansvar för de uppgifter som ska utföras och har god struktur i arbetet. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tjänsten avser ett vikariat med önskat tillträde februari 2022 till och med december 2022. Eventuell möjlighet till förlängning finns.

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-28 Referensnummer: 2.9.1-7189-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anita Andersson
Enhetschef
010-453 40 98
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.