Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Johannisberg söker Sjuksköterska

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården). Kalix tar emot icke skolpliktiga pojkar, avdelningarna i Boden tar emot skolpliktiga flickor. Ungdomarna har psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Du kommer ombesörja hälso- och sjukvården på institutionens enhet i Sävast, om totalt 12 platser. Du kan också behöva vara behjälplig mot enheten i Kalix. Som sjuksköterska har du dels en egen mottagning för bedömning av lättare åkommor, men du bedömer även vilka sökande som ska träffa läkare. Det innebär att du arbetar både med somatiskt och psykiatrisk hälso- och sjukvård för de intagna, assisterar vid läkarmottagning samt administrerar läkemedel i första hand genom dosdispensering. Du kommer att i samarbete med behandlingsassistenter och andra professioner på institutionen vara delaktig i genomförandet av utredningar samt bedriva missbruksbehandling. Dokumentation sker i TakeCare. Vi vill belysa att Kriminalvården söker en sjuksköterska på 40 % med stationeringsort Luleå, samtidigt som vi söker en sjuksköterska på 60 % till vår verksamhet i Sävast. Det är två separata rekryteringar till två separata tjänster, men möjlighet kommer att finnas att kombinera arbetet för SiS med arbetet för Kriminalvården, förutsatt att båda tjänsterna söks och att båda arbetsgivarna vill rekrytera samma person. Resor i tjänsten kan förekomma i arbetet då SiS ungdomshem Johannisberg har enheter i både Sävast och Kalix. Resor kan även förekomma för tjänsten inom Kriminalvården då de har verksamhet både i Luleå och i Haparanda.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och har väl grundade och tydliga värderingar. I stressituationer är du lugn, stabil och kontrollerad. Du har stor integritet och förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är kvalitetsmedveten och noggrann samt har förmågan att själv strukturera ditt arbete och driva dina processer vidare. Du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Vidareutbildning i psykiatri och beroendelära är meriterande, liksom arbetslivserfarenhet och flerspråkighet. SiS värdeord Respekt, Omtanke och Tydlighet ligger till grund för ditt arbete. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet såsom yrkeskunnighet, samarbetsförmåga och engagemang. Det är en fördel om Du har erfarenhet av arbete med ungdomar och missbruk. Körkort B fordras. Vi tillämpar 6-månaders provanställning. Individuell lönesättning, ange löneanspråk. Utdrag ur polisens misstanke- och brottsregister görs innan anställning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-25 Referensnummer: A984988
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Mats Morin
Tf biträdande institutionschef
010-4532071
Mikael Vuopio
OFR-ST


Thomas Lundbäck
SEKO
010-4532000

Roland Markinhuhta
SACO
010-4532000


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här