Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Rebecka, avdelning Högantorp söker en behandlingspedagog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Rebecka tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Rebecka består av 5 enheter: akut-, utredning-, låsbar behandlings- och öppen behandlingsavdelning samt skola. Placeringstiden och uppdrag på avdelningarna varierar och det är vanligt att ungdomarna stannar hos oss en längre tid eftersom institutionen erbjuder hela vårdkedjan. Nu söker vi en vikarierande behandlingspedagog till vår utredningsavdelning Högantorp då en av våra kollegor går på föräldraledighet. Som behandlingspedagog arbetar du med kontaktmannaskap och bidrar aktivt till att behandlingsplaner fullföljs. Dokumentation är en del av det dagliga utredningsarbetet samt löpande samverkan och kommunikation, både internt och externt. I övrigt har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en säker, stabil och trygg miljö för ungdomarna. Arbetet genomförs också utanför avdelningen och du som behandlingspedagog ska vara ungdomarna behjälplig med praktiska göromål. I arbetet ingår arbetsuppgifter som kräver biltransport. Det är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med ungdomar som befinner sig i kris, är mycket utsatta och ibland utagerande. Det är många gånger ett krävande arbete men också oerhört stimulerande, glädjefyllt och omväxlande!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 2- årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. De ungdomar du kommer att möta på SiS ungdomshem Rebecka kan ha ett stort motstånd till förändring och du behöver som person ha en god förmåga i att bedriva ett kontinuerligt och tålmodigt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övriga i personalgruppen. Du behöver vara flexibel i ditt förhållningssätt samtidigt som det är viktigt att den planering som upprättats hålls. Våra värdeord, respekt, omtanke och tydlighet, ska genomsyra vårt bemötande i alla situationer. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Arbetsgivaren begär utdrag från Polismyndighetens register före anställning. Körkort B.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-14 Referensnummer: 2.9.1-3117-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sami Nadim
T.f avdelningsföreståndare
010-453 24 51
Merja Aahtila
SACO
010-453 24 09

Jenny Larsson
OFR
010-453 24 40

Mika Erkkonen
SEKO
010-453 52 12


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen.