Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Leg psykolog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS ungdomshem Råby tar emot icke skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik, missbruk och kriminalitet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en leg. psykolog till oss på Råby för ett spännande och omväxlande arbete. Här kommer du att arbeta med ungdomar i åldrarna 15-21 år som är tvångsomhändertagna enl LVU eller dömda till sluten ungdomsvård (LSU). Arbetsuppgifterna kan bestå av att genomföra risk- och behovsbedömningar, kartläggningar, utredningar, handlednings- och utbildningsinsatser, bedömningssamtal samt individuellt anpassade behandlingsinsatser. Uppdrag och arbetsuppgifter kan variera över tid beroende på psykologgruppens sammansättning och kompetens, men också utifrån myndighetens riktlinjer. Utredningar och målgruppsbedömningar genomförs i team och i din roll som psykolog är du samordnare för teamet och har ansvar för att SiS riktlinjer följs och att deadline hålls. Att arbeta med tvångsvård i en sluten miljö ställer krav på att kunna balansera en god förmåga till relationsskapande med integritet och professionalitet.

Kvalifikationer

Du är leg psykolog med intresse för ungdomar och tvångsvård. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga, är strukturerad och kan anpassa dig till de ramar och riktlinjer som finns. Du behöver kunna arbeta självständigt och vara en trygg och stabil person. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B körkort är ett krav

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse. Provanställning om 6 mån tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-30 Referensnummer: A1081108
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anna Frostgård
Leg psykolog/HSL-chef
010 - 453 74 12
Gunnar Albinsson
SACO-S


Magnus Nilsson
OFR
010 4535307

Alejandro Salazar
Seko
010-453 74 50


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.