Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog

Arbetsplatsbeskrivning

SiS LVM-hem Älvgården arbetar med omhändertagande enligt lagen om vård av missbrukare, LVM. Vår målgrupp är män med alkohol- eller drogberoende, samt män med dubbeldiagnos. I Älvgårdens verksamhet ingår utrednings- och motivationsarbete.

Arbetsbeskrivning

Vi söker två behandlingspedagoger för vård- och behandlingsarbete till SiS LVM-hem Älvgården. Vi söker dig som har ett genuint intresse för behandlingsarbete och av att möta människor i utsatta situationer. Du kommer att arbeta på en avdelning där du medverkar till den trygghet, säkerhet, vård och behandling som klienten är i behov av. Som behandlingspedagog hos oss arbetar du med kontaktmannaskap och bidrar aktivt till att behandlingsplaner fullföljs och dokumenterar enligt våra riktlinjer. I arbetet ingår det att vara handledare för nyanställda och praktikanter. En behandlingspedagog ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Arbetsuppgifterna är varierande och inbegriper allt från att vara på avdelningen med våra klienter och hjälpa dem med praktiska göromål till enskilda samtal och/eller att planera och genomföra samtalsgrupper. Vi arbetar enligt metoderna MI och Ett Självständigt Liv (ESL). Du kommer att erbjudas utbildning i detta.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska som lägst ha examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. Du är även intressant för oss om du har en yrkesutbildning till undersköterska eller mentalskötare i kombination med flerårig erfarenhet från behandlingsarbete, missbruksvård eller arbete inom psykiatrin. Du ska ha goda kunskaper i att använda svenska språket, både i tal och i skrift och du besitter en god förmåga att uttrycka dig i skrift då dokumentation är en stor del av arbetet. Då det förekommer resor i arbetet ska du ha B-körkort. För arbetet krävs att du ska kunna arbeta självständigt och i grupp samt förmåga att samverka med andra. Du ska vara engagerad och skapa delaktighet samt kunna anpassa dig till olika situationer. Arbetet kräver en god kommunikativ förmåga och du ska vara relationsskapande och ansvarstagande. Du ska kunna hantera stressfyllda situationer och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du ska vara intresserad av att arbeta med att motivera och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Tillsammans med övrig personal är Du en förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. Det är viktigt att skapa struktur på avdelningen gällande exempelvis lagar, regler och säkerhetsrutiner. Alla insatser och åtgärder ska vägledas av SiS värdeord; bemötande, respekt, omtanke och tydlighet. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Vi tillämpar provanställning. Tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-26 Referensnummer: 2.9.1 03819-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johanna Strandberg
Avdelningsföreståndare
010-453 70 21
OFR Danielle Vykander

010 - 453 70 60

Seko Rolf Lindqvist

010 - 453 57 97

Saco-S Merja Aahtila

010 - 453 24 09


Övrigt

Övrigt: Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. Arbetsprov kan förekomma. Vid anställning kommer ett utdrag ur misstanke-och belastningsregistret att begäras hos Rikspolisstyrelsen. Inför rekryteringsarbetet har Statens Institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt all kontakt med säljare, rekryteringssajter och liknande. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar via mejl eller vanlig post. Vi hänvisar till vårt e-rekryteringsförfarande för att kunna hantera ansökningarna på ett snabbt och säkert sätt. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.