Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

HR-strateg chefs- och ledarförsörjning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Huvudkontoret ligger på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm. Vi är ungefär 150 anställda, fördelat på sex avdelningar som tillsammans arbetar för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 anställda.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en HR-strateg inom området chefs- och ledarförsörjning. Du kommer att tillhöra HR-avdelningen och enheten för kompetensförsörjning, som består av nio personer. Tillsammans med två kollegor kommer du att ansvara för strategiska frågor som rör kompetensförsörjning på myndighetsövergripande nivå, där chefs- och ledarförsörjning ingår. Det innebär bland annat att du kommer utveckla och förvalta riktlinjer och strategier inom området. Du projektleder upphandling där det är aktuellt, exempelvis leverantörer av chefs- och ledarutveckling. I tjänsten ingår även att ansvara för, utveckla och hålla i utbildningsinsatser. Som HR-strateg inom området ska du bidra till att stärka våra chefers kompetens inom chefs- och ledarskap. Utgångspunkten är verksamhetens behov, mål och strategier. Arbetet är till största delen strategiskt och utvecklingsinriktat, där ditt arbete kommer vara ett viktigt bidrag i vårt gemensamma arbete att skapa ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare och chefer.

Kvalifikationer

Du har en relevant högskole-/universitetsutbildning samt goda kunskaper i ledarskaps- och organisationsteorier, men din mest värdefulla kompetens kommer från praktiskt arbete inom området. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat några år med kompetensförsörjning på strategisk nivå samt med flera olika delar inom chefs- och ledarförsörjning, i en större geografiskt spridd organisation. Du har kunskaper i kommunikation, som arbetsverktyg, och uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Du bör ha erfarenhet av kompetensförsörjning inom offentlig verksamhet. Utöver kompetensförsörjning även ha erfarenhet av andra delar inom HR-området, såsom arbetsmiljö eller arbetsrätt. För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är en självgående och relationsskapande person som är genuint intresserad av området chefs- och ledarutveckling och dess påverkan på verksamheter. Du tar gärna initiativ och du är bra på att driva frågor och projekt från start till mål, du kan ta en tanke vidare till ord och till handling. Givetvis är du bra på att samarbeta med kollegor på olika nivåer i organisationen och du tycker att det är viktigt att vara professionell i ditt arbete. Du har en god analytisk förmåga och trivs med problemlösning. Inom SiS arbetar vi aktivt med vår värdegrund och våra värdeord respekt, omtanke och tydlighet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och det kommer ingå test och/eller arbetsprov i urvalsprocessen. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-26 Referensnummer: 2.9.1-371-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jessica Hovander
HR-strateg

Mikael Bergkvist
SEKO


Taina Niskala
Saco-S
0104534035

Lotta Hedeby
OFR/S
0104534006


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Läs gärna om vår verksamhet och oss som arbetsgivare här.