Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Eknäs söker en Avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver individanpassad vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. I samverkan med socialtjänsten ger vi ungdomar och klienter med allvarliga och omfattande psykosociala problem förutsättningar för ett socialt fungerande liv utan missbruk och kriminalitet. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS ungdomshem Eknäs finner du invid Mälaren, cirka tio minuters bilväg söder om Enköping. Vi bedriver vår verksamhet på fyra avdelningar med riktat behandlingsinnehåll samt skola för pojkar omhändertagna enligt LVU i åldern 16-21 år. Vi är idag cirka 80 anställda och tar emot maximalt 26 ungdomar samtidigt, dessa med psykosociala problem samt pågående kriminalitet och - eller missbruk

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och göra skillnad för de som behöver det mest? Vi söker just nu en Avdelningsföreståndare till SiS ungdomshem Eknäs. Som avdelningsföreståndare, arbetar du på en avdelning med cirka 15 anställda och med plats för 6 ungdomar. Du har ett övergripande ansvar för verksamheten på avdelningen. I ditt arbete ingår att planera, leda och utveckla arbetet på avdelningen, samt att organisera arbetet i enighet med de riktlinjer och lagar som styr vår verksamhet. Du har fullt arbetsmiljö-, personal- och ekonomiansvar. I ledarskapet ingår även metodutveckling, dokumentation och uppföljning av verksamheten. SiS har ett chefsprogram med olika inriktningar som stärker dig som chef och ledare, och du har stora möjligheter att öka din kompetens. Som avdelningsföreståndare har du chefsberedskap. Du sitter med i ledningsgruppen och rapporterar till institutionschefen. Tjänsterna är på heltid, kontorstid samt chefsberedskap (ca var 6 vecka) utanför kontorstid. Till din hjälp finns bl. annat en biträdande avdelningsföreståndare.

Kvalifikationer

Vi söker en person med genuint intresse för ungdomsvård och ledarskap. Du skall ha en relevant utbildning i enlighet med SiS krav för denna tjänst, dvs akademisk grundexamen om minst 180 hp inom samhälls- och beteendevetenskap, gärna socionom eller annan inriktning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har ledarskapserfarenhet, gärna från liknande områden och innehar kunskaper om och erfarenhet av att arbeta med LVU-lagstiftningen samt arbetsmiljöfrågor i ledande befattning. Personen vi söker skall ha god förmåga till samverkan både internt med personal, ungdomar och andra kollegor så väl som externt med socialtjänst eller andra myndigheter. Du skall ha en hög integritet, vara strukturerad, effektiv, tydlig och stresstålig. Du är lyhörd och har en god förmåga till att se helheten, arbetsleda och planera. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och du bör ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du behöver också vara en för personalgruppen stabil coach och vara införstådd med att arbetet ibland sker i ett högt tempo. Körkort (B) krävs då arbetet kan innebära resor. Du bör också ha tillgång till egen bil - Eknäs finns på landet, utanför Enköping, och bussförbindelse är mycket begränsad.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse Provanställning på sex månader kommer att tillämpas

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-15 Referensnummer: 05158-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Marita Torén
Saco/SiS
010-453 26 74

Carlos Stubing Carrasco
OFR/ST
0104532640

Ann-Kristin Södergren
SECO
0104532667

Övrigt

Övrigt: Anställningsintervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här