Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Kock dagtid, semestervikariat och timvikarie under vår och höst

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Hornö tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi tar emot män med psykisk ohälsa och män med utagerande beteende.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som kock innebär att du ska ombesörja att institutionens klienter får lunch och kvällsmat tillagade 5 dagar i veckan samt förbereda helgens mat. Det tillagas ca 100 portioner per dag fördelat på två mål. I köksarbetet kommer du tillsammans med din kollega förutom att laga den dagliga maten, göra beställningar av varor, planera matsedeln, packa varor och köra ut varor till avdelningarna. Uppgifterna omfattar även egenkontroll i enlighet med gällande lagstiftning. Följa de statliga ramavtalet vid beställningar. Du bör se möjligheter och tänka positivt samt ha god samarbetsförmåga med andra yrkesgrupper på arbetsplatsen. Arbetstiden är dagtid måndag-fredag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för mat och matlagning och har arbetat i yrket några år. Du ska vara utbildad kock med aktuell HACCP utbildning. Krav på att ha erfarenhet att tillaga och planera specialkost. Att du har arbetat med människor i socialt utsatta situationer är meriterande. Erfarenhet av databaserade inköpssystem är ett krav. Som person ska du vara självgående och flexibel. Ha en god samarbetsförmåga och ekonomisk medvetenhet. Det är även viktigt att du är tydlig, strukturerad och serviceinriktad. B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde 2021-05-24 eller efter överenskommelse. Semestervikariat 2021-05-24--2021-08-29 och timvikarie under vår och höst.

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-25 Referensnummer: 2.9.1-1091-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ann-Sofie Holm
HR-generalist
010-453 59 04
Mia Persson
Facklig förtroendeman SEKO
010-453 59 00

Susanne Nordmark
HR-generalist
010-453 59 03
Beatrice Malinaric
Facklig förtroendeman SACO-S
010-453 59 05

Linda Nygren
Facklig förtroendeman ST/OFR
010-453 59 24Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.