Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter vaken natt till avdelning Hällen

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Nu startar avdelningen Hällen på nytt! Vill du vara med och bygga upp en verksamhet från start och skapa skillnad för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingssamordnare en meningsfull utmaning. Vi rekryterar ett helt nytt team av behandlingsassistenter, behandlingspedagoger och behandlingssamordnare till avdelningen. Nu söker vi tre behandlingsassistenter till vaken natt. Arbetet syftar till att ge våra pojkar god omvårdnad och omsorg nattetid när det behovet uppstår. Det kan innebära allt från att samtala med en ungdom till att läsa högt och däremellan journalföra, visitera avdelningen eller ta emot en placerad ungdom som ankommer till institutionen. Vård och behandlingen bedrivs under alla dygnets timmar, året om i vår verksamhet. Tillsammans med övrig behandlingspersonal på avdelningen skall du bistå våra pojkar med den vård och omsorg som de behöver, i enlighet med verksamhetens mål, nattetid, när behovet uppstår för att de skall komma till ro. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är: Skriva löpande journalföring i våra dokumentationssystem. Uppdatera sig på allmän information kring avdelningen samt verksamheten i stort. Regelbundet kontrollera larm samt kameraövervakning och kvittera larmkoder under natten. Dokumentera nattrapport om avdelningen samt vid behov stötta andra avdelningars nattvak och personalgrupp nattetid. Ansvara för och genomföra intag vid ankomst nattetid av placerade ungdomar via externa myndigheter, tillsammans med behandlingspersonal i tjänst. Förbereda frukost till ungdomarna och rapportera till behandlingspersonal som börjar arbetet på morgonen om natten.

Kvalifikationer

Lägst avklarad gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t.ex. arbete inom psykiatri eller inom LSS omsorg. B körkort krävs Erfarenhet från arbete på institution inom myndighet där du är trygg i sin roll som tjänsteman med särskilda befogenheter. Meriterande med erfarenhet från psykiatri och traumamedveten omsorg samt säkerhetsarbete inom liknande verksamhet. Du har ett etiskt förhållningssätt och ett sunt säkerhetstänk kopplat till våra riktlinjer och arbetsmiljöföreskrifter.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-25 Referensnummer: A1138916
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sofia Bergström
Avdelningsföreståndare
010-453 32 31
Cecilia Vikberg
OFR/ST
0104534707

Thomas Lindmark
SECO
010-4533382

Magnus Ekström
SACO
010-453 32 66


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.