Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS Ungdomshem Margretelund söker Sjuksköterska som kan bidra till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

En av våra sjuksköterskor går nu vidare inom SiS och därför söker vi nu en legitimerad sjuksköterska till SiS Ungdomshem Margretelund. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete där du har möjlighet att vara delaktig och göra skillnad för våra ungdomar! Som sjuksköterska hos SiS är du en del i ett sammanhang. Du ingår i ett team och deltar i behandlingsplanering tillsammans med yrkesgrupper som läkare, psykolog, lärare och behandlingspersonal. Vi förutsätter att du söker jobbet för att du vill jobba nära våra ungdomar och se det som en tillgång att möta många olika personligheter. Arbetsuppgifterna kan, förutom omvårdnad och läkemedelshantering, vara att delta i utvecklingen av vårt Elevhälsoteam inom vår egen gymnasieskola, utbilda och vägleda i hälso-och sjukvårdsfrågor samt förbereda och delta i läkarronden. Som sjuksköterska inom SiS har du ett viktigt arbete med många kontakter. Vi tar ett helhetsgrepp tillsammans med socialtjänst, andra vårdgivare och anhöriga med ungdomen i fokus. Vi erbjuder dessutom en fin och naturskön arbetsmiljö med trevliga arbetskamrater, fokus på teamarbete och delaktighet. Därtill kan vi erbjuda dig en personlig utveckling med många interna utbildningstillfällen men även externa utbildningar kan bli aktuella. Arbetstiden är kontorsarbetstid. Låter det intressant är du varmt välkommen med din ansökan. Du kommer att arbeta på två orter, Lidköping och Gudhem/Falköping, men reser då på arbetstid i någon av våra tjänstebilar.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av arbete med barn-och ungdomar, gärna inom Elevhälsan, och/eller barn-och ungdomspsykiatrin eller som distriktssköterska. Ett krav är du kan arbeta både självständigt och i grupp samt fatta egna beslut utifrån din legitimation. Du ska kunna lägga upp ditt arbete och arbetsdag självständigt, ta eget ansvar, vara en trygg förebild åt våra ungdomar och även stödjande för avdelningspersonalen i hälso-och sjukvårdsfrågor. Du ska också kunna sätta gränser och hantera konflikter med ungdomar på ett konstruktivt sätt. I dina arbetsuppgifter ingår också att utbilda, utfärda och följa upp delegationer för läkemedelshantering på institutionen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom social kompetens, självständigt kunna utforma ditt arbete och en god samarbetsförmåga. Du ska ha en god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. B-körkort krävs då resor förekommer i tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-17 Referensnummer: 02475-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Margareta Jonsson
biträdande institutionschef
010-453 35 02
Gunnar Albinsson
SACO
0725-29 15 34

Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98

Monica Petersson
OFR
010 453 35 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här