Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare som vill göra skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS ungdomshem Fagared har åtta avdelningar med både pojkar och flickor i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU eller dömda till LSU. Fem av våra avdelningar ligger i Lindome två mil söder om Göteborg, en i Göteborgs stad, två i Marks kommun i Öxnevalla, Horred.

Arbetsbeskrivning

Vi söker avdelningsföreståndare till en av våra avdelningar i Lindome. Som avdelningsföreståndare har du helhetsansvar för verksamheten på avdelning, i vilket ingår att leda och fördela arbetet. Utifrån delegationsordningen ansvarar avdelningsföreståndare för budget, personal och arbetsmiljö samt för behandlingsarbetet. Som avdelningsföreståndare ingår du i ledningsgruppen på SiS ungdomshem Fagared, och är delaktig i Institutionens utvecklingsarbete och gemensamma planeringsarbete. I arbetsuppgifterna ingår bland annat: * Rekrytering och utveckling av personal på avdelningen. * Schemaläggning/personalplanering. * Resultatuppföljning av vård- och behandling. * Systematisk kvalitetsarbete. * Ansvar för verksamhetsutveckling på avdelningen samt bidra till utveckling av helheten. * Implementering av metoder och metodutveckling. * Behandlingsplanering för ungdomar på avdelningen. * Ekonomiskt budgetansvar för avdelningen. * Chefsberedskap kvällar och helger efter ett givet schema.

Kvalifikationer

Du skall ha en Akademisk examen om minst 180 högskolepoäng inom samhälls- och/eller beteendevetenskap. Du skall ha dokumenterad ledarerfarenhet där ansvar för budget och personal samt arbetsmiljöansvar ingår. B-körkort är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av institutionsarbete, gärna utredningsarbete eller behandlingsarbete, samt erfarenhet av arbete med målgruppen. Vi söker en avdelningsföreståndare som är tydlig och strukturerad i sitt ledarskap, har god förmåga att snabbt sätta sig in i olika frågeställningar, lätt för att samarbeta med chefer, kollegor och medarbetare samt är flexibel i sin roll. En målinriktad ledare med ett omvärldsperspektiv och som kan tillvarata medarbetarnas kompetens. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-30 Referensnummer: 2.9.1-258-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Rekryterare


Johnny Staal
OFR/S
010-4536307

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429

Catharina Wikehult
Saco-S
010-4536404


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Innan beslut om anställning fattas kommer bakgrundskoll samt registerkontroll genomförs då tjänsten är placerad i myndighet med uppdrag att bedriva tvångsvård. Myndigheten tillämpar 6 månaders provanställning. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här