Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vikarierande behandlingsassistenter sommar 2020

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Brättegården ligger strax utanför Vänersborg. Vi tar emot icke skolpliktiga ungdomar med psykosocial problematik, psykisk ohälsa samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent har du stort ansvar för det dagliga arbetet med ungdomarna. Arbetsuppgifterna består bland annat av att stödja och motivera med vardagliga göromål och fritidsaktiviteter. Det innebär också att planera, motivera och genomföra behandlingsinterventioner utifrån det uppdrag som socialtjänsten sammanställt gällande ungdomen.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som: - Är en god vuxen förebild för ungdomar med problem - Kan dela med dig av din trygghet, stabilitet och en positiv livssyn - Kan hantera konflikter, sätta gränser och lösa problem på ett konstruktivt sätt - Har god samarbetsförmåga - Kan stimulera och utveckla flickornas fritidsintressen - Har erfarenhet av arbete med ungdomar. Har du för området relevant högskoleutbildning så är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Körkort är ett krav. Vi tar utdrag från brotts- och misstankeregistret inför alla anställningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid Vikariatet föregås av en obligatorisk introduktionsutbildning som ges den 21-23 april eller 9-11 juni. Vi anställer löpande under annonseringstiden.

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-30 Referensnummer: 2.9.1 00435-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 12 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sami Heikkinen
Avdelningsföreståndare
010-4532761
Christoffer Gliesmann
SACO
010-4532794

Sara Algebäck
Avdelningsföreståndare
010-4532773
Martin Rapp
SEKO
010-4532798

Hans Nyholm
OFR
010-453 27 06Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.